20 места за посещение в Чианг Май Актуализирано издание. Когато пътувате, то не излиза от тенденция.

Прочетете 3,208 XNUMX

Почти е зима Много хора имат планове да пътуват със сигурност на север. Една от дестинациите, която е популярна сред хората всяка година, би била навсякъде, освен „Чианг Май“, провинция, известна със своята природна красота и разнообразни атракции. Включително много шикозни кафенета, които ви очакват да се регистрирате и да опитате вкус. Може да се каже, че това е напълно оборудвана провинция и може да срещне туристи във всеки стил много добре. Така че днес бихме искали да се включим като доброволци да заведем вашите приятели с 20 места за посещение в Чианг Май, актуализираното издание от 2021 г., което ще ви хареса и ще си върнете снимките и ще ги качите в IG със сигурност. Но преди да тръгнете да пътувате , не забравяйте. Натиснете, за да резервирате самолетен билет от Банкок - Чианг Май с Травелока Уебсайтове и приложения, които правят пътуването до вас по-лесно и удобно от всякога. Освен това ще получите и билети на голяма стойност. Може да се каже, че наистина си заслужава.

Пътуване в Чианг Май

Пътуването в Чианг Май може да се извърши по много начини, като например използването на червения микробус. обществен транспорт както и коли под наем със самостоятелно шофиране, които ви позволяват да пътувате до различни дестинации с лекота. от които днес имаме нова услуга Травелока Нека запознаем приятели помежду си, тоест услуга за наем на кола със самостоятелно шофиране. Можете да резервирате през уебсайта и страницата за кандидатстване, като просто посетите страницата. https://www.traveloka.com/th-th/car-rental/city/chiang-mai и направете резервации с лесни стъпки на една ръка разстояние Вече можете да се приключвате по пътя, който искате.

 

1. Wat Phra That Doi Suthep

Wat Phra That Doi Suthep Това е важен храм в Чианг Май. който се намирал близо до града позволявайки на туристите да пътуват лесно Вътре в храма има чеди в стил Чианг Саен, покрито със злато, което съществува повече от 500 години, както и съхраняване на мощите. Това прави този храм свещено място и има голямо религиозно и историческо значение. Ако някой има възможност да пътува до Чианг Май, не забравяйте да го посетите и да отдадете уважение на просперитета за себе си.

Работно време: отворен всеки ден от 05.30:21.00 до XNUMX:XNUMX

2. Ботаническа градина на кралица Сирикит

Нека да продължим да посещаваме Чианг Май следващата. Ботаническа градина на кралица Сирикит Пълна колекция от различни видове растения особено местна дървесина и видове, внесени от чужбина включително великолепно величествения кактус Идеален за тези, които обичат да изучават различни растения и красотата на много различни видове дървета. където туристите могат да се разхождат и да се любуват на атмосферата вътре, която е пълна със сенчести и чисти както и заснемане на впечатляващи изображения под различни фотографски ъгли в пълна степен

Работно време: отворен всеки ден от 08.30:17.00 до XNUMX:XNUMX

3. Grand Canyon Hang Dong

Grand Canyon Hang Dong е природна атракция, причинена от ерозията на течението. който прилича на скалите на Големия каньон на Аризона Съединени щати В резултат на това има туристи, както тайландци, така и чужденци, идват да видят чудесата на природата. заедно с плуването и се забавлявайте да скачате от скалата докрай Освен това тези, които се чувстват гладни, могат да използват отворения отвътре ресторант. Можете също да отбиете, за да направите шикозни снимки от различни ъгли и да ги публикувате в социалните медии свободно.

Работно време: отворен всеки ден от 08.00:19.00 до XNUMX:XNUMX.

4. Уат Умонг

Ват Умонг е древно древно място в Чианг Май от повече от 700 г. Вътре има стенописи, по които туристите могат да се разходят. Включително реплика на стълба Асоке, каменни надписи, главата на змия, изображение на Бодхисатва и офиса на градината на Будадхарма, които можете да посетите напълно. Акцентът на този храм е спокойствието на атмосферата и красотата на дърветата, които покриват пагодата и предната част на тунела. Докато не стане популярно място, където повечето туристи се отбиват, за да събират снимки за спомен там.

Работно време: отворен всеки ден от 05.00:20.00 до XNUMX:XNUMX.

5. Порта Tha Phae

Една от най-популярните забележителности, които виждаме в социалните медии, е не друг, а Tha Phae Gate, популярно място за блогъри и туристи, които обичат да правят хип снимки с помощта на вратата, което е направено от тухли като зашеметяващ фон Тази порта е важен символ на провинцията и една от историята на Чианг Май, която е изключително похвална. В момента близката зона е отворена като пешеходна улица с много различни продукти за избор.

Работно време: отворено 24 часа

6. Зоопарк в Чианг Май

За тези, които водят деца да пътуват с нас, препоръчваме да се регистрирате в Зоопарк Чианг Май Пълно с различни сладки малки животни, включително диви животни, които трудно се намират. Основният акцент в този зоопарк са пандите от Китай. Коали и кенгурута от Австралия можем да видим отблизо. В рамките на които има много дейности и животински изложби, на които да се възхищаваме, като аквариум, птици плюс цифри, видри за боклук и много други интелигентни животни, може да се каже, че това е едно от местата, където можете да прекарвате времето си със семейството щастливо някога.

Работно време: Отворен всеки ден от 08.00:18.00 ч. До XNUMX:XNUMX ч.

7. Пазар Warorot

Пазарът Warorot, известен още като Kad Luang, е най-големият пазар в Чианг Май. И това е пазар, който съществува от стотици години. В резултат на това има много магазини, които продават сувенири и други видове продукти, от които можете да избирате, като Sai Oua, Naem, Nam Prik Num, свински шапки, зеленчуци, плодове и други преработени продукти. Ако някой търси място за купи сувенири, които да донесеш обратно на хората у дома Можете да се отбиете на разходка и да изберете продуктите, които искате. Гарантирайте, че ще получите много артикули обратно на най-ценната цена.

Работно време: Отворен всеки ден от 06.00:19.00 до XNUMX:XNUMX ч. (Вътре - продаване на сувенири)

Отворен всеки ден от 07.00:24.00 ч. До XNUMX:XNUMX ч. (Около пазара)

8. Уат Пхра Сингх Ворамахауихан

Уат Пхра Сингх Ворамахауихан Това е друг важен храм в Чианг Май. Вътре е светилището на Пхра Сингх. Свещен образ на Буда, който отдавна е около Чианг Май. карайки голям брой хора и селяни, живеещи в района, да уважават и вярват Има и туристи, които идват да отдават почит непрекъснато през цялата година. В допълнение, Ubosot също е проектиран с помощта на изкуствата Lanna, за да се смеси и красиво. Това е един от храмовете, които си струва да изживеете сами.

Работно време: Отворен всеки ден от 09.00:18.00 ч. До XNUMX:XNUMX ч.

9. Дой Луанг Чианг Дао

Елате, за да зарадвате туристите от природата, като ги заведете да се чекират заедно в Дой Луанг Чианг Дао. Тази планина е третият най-висок връх в страната, подходящ за пътуване, за да се насладите на прохладната атмосфера на природата, заобиколена от много високи, големи дървета. Това е и друга красива гледка към залеза. Всеки, който иска да избяга от градската суматоха, може да дойде да попие красотата на природата, за да бъде щастлив от тази атракция.

Работно време: отворено 24 часа

10. Maesa Elephant Camp

Слонният лагер Mae Sa е едно от местата за посещение в Чианг Май. Защото отвътре е слонска къща, където много слонове живеят заедно. Този лагер за слонове е построен от г-н Chuchat Kalmaphichit, който има желание да опази слоновите видове. Посетителите могат да шофират, за да видят сладостта на слоновете. и гледайте добре обучените шоута на слонове като рисуване на слонове, паради, свирене на музика и махаут масаж. и много други сладки неща за възхищение Той е идеален за спокоен ден без много планове за пътуване. Можете също така да яздите слон, за да видите и естествената атмосфера.

Работно време: Отворен всеки ден от 07.30:16.00 ч. До XNUMX:XNUMX ч.

11. Национален парк Doi Inthanon

Национален парк Doi Inthanon Това е една от известните туристически атракции в Чианг Май заради красотата на природата, която все още е плодородна. Природата на парка е вечнозелена гора, борова гора и смесена гора. Времето е студено целогодишно. особено през зимата което е много подходящо време за пътуване Защото освен с удоволствие можете да дишате и чист въздух. Можете също така да видите красотата на природата, която кара много хора да искат да спрат времето си там.

Работно време: Отворен всеки ден от 05.00:18.00 ч. До XNUMX:XNUMX ч.

12. Бан Мае Кампонг

Бан Мае Кампонг е малко селце, разположено в средата на долина сред природа и високи дървета. Което се смята за много очарователно село. Защото освен прелестните селяни, можем да видим и начина на живот и култура, които е лесно да се намери. В селото има много приюти, които са отворени за туристи. Ако някой иска да се опита да изпита отблизо живота на хората в тази област. способни да пътуват заедно Защото тук времето е прохладно и влажно през цялата година. което ви позволява да пътувате удобно

Работно време: отворено 24 часа

13. Уат Чеди Луанг Воравиан

Уат Чеди Луанг Воравиан Това е един от най-старите храмове в Чианг Май. карайки голям брой хора и селяни в този район да отдадат своята вяра и уважение Този храм Чеди Луанг е построен от управлението на крал Саен Муанг. Цар NoXNUMX и е реставриран многократно. където туристите могат да пътуват, за да отдадат почит на свещените неща вътре и да посетят архитектурата около храма свободно Освен това всеки, който обича да прави снимки, може да намери красив кът, който да вземе и за спомен. Известно е като едно от древните места, които трябва да бъдат посетени веднъж.

Работно време: Отворен всеки ден от 08:00 до 17:00.

14. Един Нимман

Да отидем до следващата дестинация за пътуване в Чианг Май с Проект Community One Nimman, който се превърна в популярна забележителност за тийнейджъри и туристи за пазаруване. или най-шикозната кафе-линия защото вътре има магазини и хубаво кафене Включително много шикозни ресторанти, за които да се разхождаме. както и да се насладите на вкуса на екзотичната храна по хладен начин.Можем също така да се разходим и да се възхищаваме на архитектурния дизайн в европейски стил, съчетан с изкуството на Lanna перфектно. както и да правите снимки на сводестата арка, за да се покажете на приятели в социалните медии

Работно време: отворен всеки ден от 11.00:23.00 до XNUMX:XNUMX.

15. Водопад Siriphum

Успокойте естествените туристи заедно с атракциите на Чианг Май. Водопад Сирифум Природен ресурс, който все още е непокътнат с над 50 вида зрели дървета и папрати, в рамките на които има туристически пътеки, където можете да се разхождате и да попиете чистата атмосфера. Освен това, връхната точка на това място е красотата на водопада, образуван от два потока вода, течащи надолу от стръмна скала, докато стане красива гледка. Това е като да рисувате тапет по стените на къщата. Гаранция, че естествените туристи със сигурност ще харесат тази атракция.

Работно време: отворен всеки ден от 09.00:18.00 до XNUMX:XNUMX.

16.Mon Jam

Заведете приятелите си, за да изпитате студения вятър в Mon Chaem, една от природните забележителности, която е популярна сред много туристи. Поради красотата на живописните планински вериги, които са подредени в редица. и хладно време през цялата година Включително популярен фото кът, който привлича много приятели да дойдат да проверят непрекъснато закачване. В допълнение, Mon Chaem също е област, която може да бъде посетена, за да се гледа и изгревът и залезът. Може да се каже, че всеки, който иска да диша чист въздух и да поеме естествената атмосфера, може да дойде тук.

Работно време: отворено 24 часа

17. Подложка за джунгла Pongyang и Zipline

Разбира се, елате в Чианг Май. Място, което не бива да се пропуска е Подложка за джунгла Pongyang и Zipline Важен символ, представящ посещението на младите туристи в Чианг Май. Защото гвоздеят на това място не е нищо друго освен The Jungle Coaster е забавно пътуване, което ви създава усещането, че сте на 800 метра дълъг влакче в увеселителен парк, а вътре има много други разходки, които ви очакват, за да се забавлявате и приключвате. За да отпуснете настроението както винаги.

Работно време: понеделник - петък от 08.00:17.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Събота - неделя от 08.30:17.30 до XNUMX:XNUMX часа

18. Храмът Бан Ден

Ват Бан Ден или пълното име, известно като "Ват Ден Сари Си Муанг Кан" е един от старите древни храмове на Чианг Май с изискан архитектурен дизайн, използвайки изкуствата на Тайланд Лана, за да се слее, докато се смеси. Това прави Ubosot привлекателна гледка за много туристи, които близките селяни често идват да извършват религиозни ритуали във важни дни. и сравнете този храм като място на умствена релаксация Вътре е мястото, където е закрепен Phra Chao Tanjai. Бяло тяло, което се отличава грациозно. Поради тази причина много хора идват да отдадат почитта си.

Работно време: отворен всеки ден от 08.00:18.00 ч. До XNUMX:XNUMX ч.

19. Пещера Чианг Дао

Пещерата Чианг Дао е едно от интересните места за посещение в Чианг Май. Защото интериорът е пълен с красота на странни сталактити и сталагмити, образувани от ерозия и природни явления. което, ако се опитаме да насочим светлината към фенерчето Ще видим прекрасно блясъка, който е един от прелестите на тази пещера. Интериорът е тих и хладен. Ако някой иска да избяга от суматохата на града и обича малко приключение, може да дойде да посети пещерата Чианг Дао.

Работно време: отворен всеки ден от 07.00:17.00 ч. До XNUMX:XNUMX ч.

20. Леля Нок Ианг Цветна градина

Снимка: facebook.com/ Pan Nok-Iang цветна градина

Ако някой харесва красотата на цветята и красивите цветове. не трябва да пропускате да пътувате до Леля Нок Ианг цветна градина които са създадени по шикозната концепция за агробизнес с цел генериране на доход за общността като се придържат към принципите на икономиката на достатъчността В която има градина от лилави и бели маргарети и ножове, които цъфтят прекрасно. Включително много ъгли за снимки, от които можете да избирате, независимо дали става въпрос за сърцевиден ъгъл, пиано, вана, люлка или телефонна кабина. Можете да се изправите и да позирате красиво с пълна сила. Сигурен съм, че преминаването към този щифт определено ще ви накара да се почувствате освежени.

Работно време: отворен всеки ден от 06:00 до 18:30.

 

Всичко това са 20 места за посещение в Чианг Май, обновената версия. Можете лесно да шофирате. Ако някой не планира да пътува никъде в края на годината, може да ни последва до Пак Мук, Чехия. Можете да влезете, докато пътувате по-горе. Гарантирам, че цялото пътуване няма да скучае със сигурностแนะนำ
"атракции"