10 места за посещение в Сурин Посетете град Чанг Посетете красивия каменен замък в югоизточния регион.

Прочетете 1,229 XNUMX

Препоръчва се 10 Пътуване до Сурин 2021 Земята на Югоизток е пълна с природни забележителности. и исторически истории древно кхмерско изкуство и култура единствен по рода си

Сурин, провинция в югоизточния регион Пълна с исторически истории, цивилизации и изкуства и култури на различни нации. особено древната кхмерска култура който се формира и смесва с тайландската култура на региона Исан, докато не стане уникален и отличителен. и е известен с отглеждането на слонове Има и много красиви атракции като храмове, каменни замъци и природни забележителности. Счита се за една от провинциите, които си заслужава да бъдат посетени днес. Събрали сме 10 места за посещение в Сурин. Посетете град Чанг Посетете красивия каменен замък в югоизточния регион. къде ще има Хайде да видим.

1. Паметник на Phraya Surin Phakdi Si Narong Changwang

Паметник Phraya Surin Phakdi Si Narong Changwang Намира се в сърцето на Сурин Това е мемориал за спомен от първия губернатор на провинция Сурин. което е важен човек в историята Статуя на Phraya Surin Phakdi Si Narong Changwang Прилича на черен месинг. дясна ръка държи двоен меч назад Пред статуята има голяма бяла статуя от слонова кост, оградена от двете страни, символизираща, че Сурин наистина е град на слонове.

Адрес: 26 Soi Sri Chumphon 1, район Nai Mueang, област Mueang Surin, провинция Сурин

Работно време - затваряне: всеки ден от 09.00:17.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 044-521-211

Уебсайт: -

Facebook: -

2. Слонско село, Бан Та Кланг

Elephant Village, Ban Ta Klang, най-голямото село за отглеждане на слонове в света Изпитайте връзката между хората и слоновете. Това е като член на семейството, който създава връзка на приятелство между хората и слоновете, за разлика от други места, които се фокусират върху отглеждането на слонове за работа или бизнес. Пригответе се да научите начина на живот на хората куи или хората куи, коренното население от миналото на Сурин. Има традиции и култури, свързани със слоновете. Хората Куай са пастири на слонове, които имат опит в улавянето на диви слонове, за да ги хранят.

Адрес: подрайон Krapho, област Tha Tum, провинция Сурин

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -

3. Замъкът Sikhoraphum

Замъкът Sikhoraphum Или както хората на Сурин го наричат ​​Prasat Ra-ngeng, това е най-красивият кхмерски замък в Сурин. Прилича на група от 5 пагоди, като основната пагода е с височина около 32 метра, всички направени от тухли. Не пропускайте тук. Каменна преграда, изобразяваща танцуващия лорд Шива. Или Phra Shiva Natarajasapakorn е на 3 Хонг Конг, който е един от най-красивите и завършени в страната.

Адрес: Tambon Ra-ngeng, Amphoe Sikhoraphum Провинция Сурин

Работно време - затваряне: всеки ден от 07.30:15.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -

4. Национален парк Phanom Sawai

Горски парк Phanom Sawai Горски парк Phanom Sawai Това е ниска планина с 3 върха, а именно Фаном Сарай, със средно голям образ на Буда, закрепен на върха на планината, вторият връх е Фаном Фрао, в който се помещава изображението на Буда на Суриндра Монгхон, а третият връх е Фаном Крол с Веранда Sala Att., Построена в чест на 2-годишнината от основаването на Ратанакосин. да запечата копие на отпечатъка на Буда Има и ступа, съдържаща пепелта на Луанг Пу Дул, който е почитан от хората на Сурин.

Адрес: подрайон Na Bua, област Mueang, провинция Сурин

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.00:17.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -

5. Езеро Thung Kula

Езерото Thung Kula Популярна туристическа дестинация за хората от Сурин. и туристите в югоизточната област Това е голямо сладководно езеро. Водата беше чиста, синя като морето. С площ до 750 рай, дълбока около 4 метра, с хладна атмосфера, вятърът духа цял ден, карайки туристите да се чувстват спокойни, сякаш седят на плажа край морето. Има и забавни водни занимания за игра, като разходка с педал, банан, караоке салове и др. Подходящ за пътуване с приятели. или отпускане с цялото семейство

Адрес: подрайон Phrai Khla, област Chumphon Buri, провинция Сурин

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.00:18.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 080-757-7502

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/ Езеро Тунг Кула, Ban Phon Muang - Muang Sawan, подрайон Praikhla, област Chumphon Buri, Jasurin

6. Храм Бурафарам

Ват Бурафа Рам, известен още като Ват Бура, е стар храм на провинция Сурин, на около 200 години, построен в ерата на Тонбури. Той е закрепен в свещения образ на Буда, който е най-висшето поклонение в провинцията, Луанг Пхо Пхра Чи (Luang Por Prajee) е образ на Буда в отношението на покоряването на Мара. Вътре в храма има много интересни неща като голям Ubosot, Phra Patimakorn, Luang Pho Phra Chee, Phra Patimakorn, копие на Буда Чинарат. Основното изображение на Буда на храма, Phra Patimakorn, малко копие на Luang Pho Phra Chiew, павилион Atul Thera, музеят Atul Thera, приложен тайландски стил и др.

Адрес: 330 Village No. 1, Chit Bamrung Road, Nai Mueang Subdistrict, Mueang Surin District, Surin Province

Работно време - затваряне: всеки ден от 07.00:17.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 087-963-5273

Уебсайт: -

Facebook: -

7. Пазар Дан Чонг Чом

Дан Чонг Чом, голям търговски център на провинция Сурин, разполага с всичко. Защото това е границата между Сурин и Камбоджа. направете трафик или търговия и размяна на стоки между тайландци и камбоджанци Повечето продукти са предмети, използвани в ежедневието. земеделски продукти Продукти, направени от дърво като пейки, бамбукови постелки Кошници, изтъкани от бамбук и др. Това е и контролно-пропускателен пункт, който комарджиите обичат да пресичат и контролно-пропускателния пункт до казиното.

Адрес: подрайон Дан, район Кап Чоенг, Сурин

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -

8. Замъкът Бан Плуанг

Забрана на антимонов замък малък замък Построен в стила на бапуанското изкуство, построен с бял пясъчник върху латеритна основа. Заобиколен е от U-образна канавка. Prasat има квадратен план, размер 4 х 4 метра, основата на ларитета е правоъгълна, с размер около 8 х 23 метра, изключителна и красива. С шарки на прегради и различни елементи на замъка, това е друга туристическа атракция, която не бива да се пропуска, когато идвате в Сурин.

Адрес: подрайон Ban Phluang, област Prasat, провинция Surin 32140

Работно време - затваряне: всеки ден от 07.00:18.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -

9. Prasat Phum Phon

Prasat Phum Phon Разположен в Ban Phum Phon, Tambon Dom, област Sangkha, провинция Сурин, е най-старият замък в кхмерски стил в Тайланд. Замъкът се състои от 4 древни паметника: 3 тухлени замъка и 1 замък от латерит. Първият замък, главният замък, е най-големият тухлен замък в перфектно състояние. Изработена от тухли без хоросан в стария кхмерски стил на изкуството. Има квадратен план, със стълби и врата само от източната страна. Има каскада от покривни върхове. Всеки, който обича да пътува исторически, не пропускайте

Адрес: подрайон Дом, област Sangkha, провинция Сурин

Работно време - затваряне: всеки ден от 07.00:18.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 044-148-266

Уебсайт: -

Facebook: -

10. Национален музей Сурин

Националният музей Сурин е колекция от антики, артефакти и излага историята на провинция Сурин от миналото до настоящето. Това е учебен център и туристическа атракция в изкуствата и културата. Съдържанието на изложбата е разделено на XNUMX теми: природни науки, история на археологията, история на Сурин, етнология, забележително наследство.Гарантирам, че ще научите повече за провинция Сурин.

Адрес: 214 Moo 13, подрайон Chaniang, област Mueang Surin Провинция Сурин

Работно време - затваряне: всеки ден 09.00 - 16.00 (Затворено в понеделник, вторник и официални празници)

Телефонен номер: 044-153-054

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/ Национален музей Сурин, Отдел за изящни изкуства

Ето 10 места за посещение в Сурин, Великата земя на слоновете, град, който има и двете туристически атракции. и исторически истории, археологически обекти, древни артефакти, много от тях е друга провинция, която си заслужава да бъде посетена в земята на Исан, която си заслужава да бъде посетена.แนะนำ
"атракции"