10 места за посещение в Мукдахан Красив град на река Меконг които трябва да бъдат посетени веднъж

Прочетете 1,415 XNUMX

Препоръчва се 10 Забележителности в Мукдахан 2021 Красив град на брега на Меконг пълен с уникална местна култура и красива природа

Мукдахан, провинция в североизточния регион, която е като врата към Индокитай В съседство с Лаос река Меконг е блокирана. С тази топография Мукдахан има красива гледка. и много природни забележителности Освен това има уникална местна култура. Това е друга земя на Исан, която си заслужава да бъде посетена на друго място, в което има всичко. За тези, които все още не могат да разберат къде да отидат до Мукдахан, къде да пътуват днес Ще ви заведем да знаете 10 места за посещение в Мукдахан. Красив град на река Меконг които трябва да бъдат посетени веднъж Гарантирам, че ще се влюбите и със сигурност ще искате да изпитате Мукдахан. Имаме също 9 Настаняване в Мукдахан до река Меконг хладна атмосфера Да се ​​оставим и един от друг.

1. Уат Фу Манором

Wat Phu Manorom или Wat Roi Phra Phutthabat Phu Manorom Намира се в района на Национален парк Мукдахан. Това е стар храм с изглед към провинция Мукдахан, река Меконг и провинция Саваннакет, Лаос PDR. В рамките на храма има копие на отпечатъка на Буда. Съставен от пясъчник, ширина 80 сантиметра, дължина 1.8 метра, плаващ на около 90 сантиметра от земята, а има и тяло на Phaya Sri Mukda Maha Muni Palanakharat. Голяма и великолепна статуя на Нага което е нова забележителност и на Мукдахан

Адрес: Moo 5, Na Si Nuan Subdistrict, Mueang Mukdahan District, Mukdahan Province 49000

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.30:17.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 093-071-5132, 042-676352-3

Уебсайт: -

Facebook: Wat Roi Phra Phutthabat Phu Manorom Област Муеанг Мукдахан Провинция Мукдахан

2. Храмът Шри Монгхон Тай

Ват Си Монгхон Тай Намира се на река Меконг в град Мукдахан. В Ubosot е записан кралят Статуя на Буда от тухли и цимент Това е национален образ на Буда. Построен е преди създаването на Мукдахан. Той е много почитан заради вярата на народа Мукдахан. Помогнете да защитите поклонниците в мир. избягайте от всички опасности както и помага да се вдъхнови успех в желаното по добър начин Който посети Мукдахан, не пропускайте да дойде и да се поклони.

Адрес: 54 Song Nang Sathit Road, район Nai Mueang, район Mueang Mukdahan, Mukdahan

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.00:16.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 042-611-557

Уебсайт: -

Facebook: -

3. Wat Phra Si Maha Phot

Уат Пхра Шри Маха Фо Това е стар храм в града от над 100 години, разположен в сърцето на Мукдахан. на брега на река Меконг Вътре в храма има древен обект, старата Сим Исан (църква), построена през 2459 г., смесено западно изкуство, тайландско, виетнамско и френско. на местните занаятчии. Това е красива снимка и в днешно време е трудно да се намери. Освен това вътре в храма има стара обител, която днес е обществена библиотека. Произведено от виетнамски майстори Това е френска архитектура. Има сводести врати и прозорци, които са красиви и старомодни.

Адрес: подрайон Wan Yai Област Ван Яй, провинция Мукдахан

Работно време - затваряне: Всеки ден 08.00:16.30 - XNUMX:XNUMX

Телефонен номер: 0-4269-9311

Уебсайт: -

Facebook: -

4. Кула на Мукдахан

Кула на Мукдахан или зала Kaew Mukdahan в чест на Kanchanapisek Това е друга туристическа атракция, която е като символ на провинция Мукдахан. Прилича на цилиндрична кула с височина 65.50 метра, с общо 7 етажа. В допълнение можете да видите пейзажа около града на 360 градуса, а също и пейзажа на река Меконг и съседните страни, Лаос PDR, също.

Адрес: 93 Mukdahan-Don Tan Rd. Подрайон Sribunruang Област Mueang Mukdahan, провинция Mukdahan

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.00:18.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 042-633-211

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Ho Kaew Mukdahan Chaloem Phrakiat Kanchanapisek

5. Пазар на Индокитай

Индокитайски пазар, източник на вносни продукти от много страни като Русия, Китай, Виетнам и Лаосската народнодемократична република. Продавайки както цени на едро, така и на дребно, повечето от тях са дрехи. Облекло, керамика, електрически уреди Потребителски стоки и консумативи В допълнение към вносни продукти Продават се от чужбина, а има и такива Местни продукти на хората от Мукдахан също се продават, като коприна, плат Mudmee и други местни продукти. който иска храна Дървени сувенири за вкъщи Не пропускайте да пазарувате.

Адрес: Tha Dan, Samran Chai Khong Road Подрайон Sribunruang Област Mueang Mukdahan, провинция Mukdahan

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.0:18.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -

6. Thai Lao Friendship Bridge 2 Гледна точка

Мостът за приятелство Thai-Lao 2 Viewpoint е гледка с изглед към провинция Savannakhet, Лаос PDR и красива гледка към река Меконг. Има светилище на дядо Нага и свещени неща за туристите, за да им отдадат почит В околността има градини, павилион, помещения за настаняване, декоративни растения, ресторанти и места за туристическо обслужване. и се използва като място за разходки на улични дейности на провинция Мукдахан

Адрес: подрайон Банг Яй Подрайон Банг Сай Яй Област Mueang Mukdahan, провинция Mukdahan

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -

7. Phu Pha Thoep

Phu Pha Thoep се намира в Национален парк Phu Pha Thoep или Национален парк Mukdahan В националния парк Phu Pha Thoep има много туристически места. Но това, което се откроява е каменна скулптура състоящ се от скали с различни форми странно подредени На широкия и дълъг каменен двор се превърна в алпинеум. Някои от камъните имат странни форми. според въображението, което прилича на какво В каменния двор има красива гора джудже диптерокарп.

Адрес: 25 Moo 5, Na Si Nuan Subdistrict, Mueang Mukdahan District, Mukdahan Province

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.30:16.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 094-289-2383

Уебсайт: -

Facebook: -

8. Каенг Кабао

Kaeng Krabao е друга интересна туристическа атракция по поречието на Меконг. Това е дълъг праг по поречието на река Меконг. На брега има и голям каменен двор, където можете да си починете добре. През сухия сезон водата се отдръпва, докато островът не се види в средата на водата. а плажът е по-красив от всеки друг сезон Което ще накара много туристи да дойдат да се отпуснат, включително настаняване, ресторанти, обслужване. Има и гумени халки под наем за тези, които искат да плуват.

Адрес: Ban Na Kae Noi, подрайон Pong Kham, област Wan Yai Провинция Мукдахан

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.00:18.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 042-699-236

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Kaeng Kabao

9. Водопад Тат Тон

Водопадът Тад Тон е единственият и най-големият водопад в провинцията. Водопадът Тат Тон е водопад на едно ниво. Целогодишно тече вода. Има красива дълга хоризонтална линия. Височината на водопада е около 7 метра, а ширината е 30 метра. Има басейн за плуване сред красива сенчеста природа. В късния дъждовен сезон до лятото водата ще бъде чиста и хладна, което го прави много кани да плува. Около водопада има и магазини за караоке, магазини и ресторанти.

Адрес: подрайон Non Yang, област Nong Sung, провинция Mukdahan

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер: 098-285-4325

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/ Водопад Тадтон Водопад Тадтон Мукдахан, Област Нон Ян, Област Нонг Сун, Мукдахан

10. Горски парк Фу Му

Горски парк Фу Му Това е една от най-красивите природни забележителности на провинция Мукдахан. Той е част от националния парк Phu Mu. и е една от най-важните и красиви гледни точки на квартал Nikhom Kham Soi с изглед към оризовите полета. Градините на фермерите, докъдето стига окото, особено през зимата, времето е много студено. На върха на планината има 3 гледни точки за скалите, включително Viewpoint 1 от източната страна на офиса. Можете ясно да видите Phu Tham Men, Phu Mai Sang, Phu Phaeng Ma и резервоара Huai Khi Lek. Втората гледна точка е от западната страна. Можете да видите пътя, водещ към Phu Mu, Phu Noi, Phu Tiu, Phu Lon, Phu Kalon, Phu Dan Tae Temple и сложната планинска верига Phu Phan. а третата гледна точка е на южния връх. Можете да видите Phu Tham Phra и Loeng Nok Tha District. В тази зона има и голямо сенчесто дърво и каменен двор, което е чудесно място за почивка. Всеки, който има свободно време и не знае къде да отиде, не трябва да пропуска посещение на тази планина.

Адрес: Chayangkun Road, Subhom район Nikhom Kham Soi Област Nikhom Kham Soi, провинция Мукдахан

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.30:16.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 042-619-076

Уебсайт: -

Facebook: -

Ето 10 места за посещение в Мукдахан. Красив град на река Меконг изпълнен с очарователен чар и най-красивата природа Ако имате възможност да посетите Мукдахан Не пропускайте, следвайте, за да се регистрирате напълно.แนะนำ
"атракции"