10 места за посещение във Phrae очарователен спокоен град Можете да пътувате целогодишно.

Прочетете 11,494 XNUMX

Препоръчва се 10 Места за посещение във Phrae 2021 спокоен град за посещение Изпитайте очарованието на Lanna и изобилна природа които могат да пътуват целогодишно

Фра, малка провинция на север с поразителен чар Със спокойна атмосфера, прекрасни хора и обикновен живот. Това е чар, който привлича пътниците, за да изпитат бавния живот. Освен това провинция Фра е пълна с традиции и култура на Лана. както и изобилие от природни забележителности които могат да пътуват целогодишно, както и днес Събрали сме 10 места за посещение във Фра. очарователен спокоен град Забавлявайте се да пътувате целогодишно. Нека се оставим един друг. Има някои готини места за посещение. Да отидем да видим. Имаме също 9 настаняване в Phrae. Отпуснете се и поспете на ниска цена. และ 8 ресторанта Phrae, добра атмосфера, вкусен вкус Да се ​​оставим и един от друг.

1. Wat Phra That Cho Hae

Wat Phra That Cho Hae Това е стар храм, който отдавна е с Фрей. Освен това е храм на реликви за годината на раждането на Тигъра. Всеки, който посети Phrae, трябва да дойде и да се поклони на Phra That Cho Hae. да бъдеш благоприятен със себе си И всяка година ще има церемония за поклонение пред мощите през 9-ия ден на нарастващата луна - 15-та растяща луна на 4-ти лунен месец (около март) под името на събитието. Традиция да се отдава почит на Phra That Cho Hae Phrae City of Tung Luang

Адрес: 1 Cho Hae Road, район Pa Daeng, район Mueang Phrae, Phrae

Работно време - затваряне: всеки ден от 06.30:19.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 054-599-209

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Wat Phra That Cho Hae Phra Aram Luang

2. Лесопарк Phae Mueang Phi

Phae Mueang Phi е чудо на природата. Причинени от отлагането на речни утайки в продължение на милиони години, но когато дъждът се измие, ерозията кара почвата в тази област да образува странна, красива форма. И може да се променя непрекъснато, защото дъждът и вятърът ще ерозират през цялото време. Това не е просто вълнуваща туристическа дестинация. но също така и важен геоложки учебен център които могат да пътуват до горския парк Phae Mueang Phi целогодишно

Адрес: подрайон Нам Чам, област Mueang Phrae, провинция Phrae

Работно време - затваряне: всеки ден от 07.00:15.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -

3. Музей на Phrae Khum Chao Luang

Музей Phrae Khum Chao Luang Това е архитектура в ранното управление на крал Рама V, която има формата на тайландско-европейска архитектура или меденки. което беше популярно в онези дни Покривът е направен от дърво, наречено дърво Pan Kled, без фронтон, представлява покрив с четирите дъна с изпъкнала правоъгълна веранда. Пред сградата покривът на верандата има триъгълна форма, като и двете образуват вятър А водните стрехи около сградата са украсени с дърворезби, красиво издълбани шарки. Мазето на сградата е било затвор за задържане на затворници. Но сега това е учебен център за студенти. Вътре в сградата по-горе са изложени старите прибори на Chao Luang Phiriyathepwong и Mae Chao Bua Lai като мебели, маса за хранене, съдове, легло, рокля и др.

Адрес: Soi Khum Doem, подрайон Nai Wiang, област Mueang Phrae, провинция Phrae

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.30:17.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 054-524-158

Уебсайт: -

Facebook: -

4. Пещерата Pha Nang Khoi

Тази пещера в средата на гората е част от варовиковите планини на област Rong Kwang, пълни със сталагмити и сталактити, красиви като естествени скулптури, създадени за възхищение от хората. когато са нанизани заедно с народни легенди, разказващи произхода на каменните стълбове Фигурата на жена, която държи бебе, очаква завръщането на любимия мъж. което е станало произход на името "Tham Pha Nang Khoi" прави това място пълно с интерес.

Адрес: Phrae-Rong Kwang Road, област Rong Kwang, провинция Phrae

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер: 054-532-485

Уебсайт: -

Facebook: -

5. Каенг Луанг

Kaeng Luang е район, където река Йом тече заедно, за да образува голям басейн. Вода има целогодишно. Пълно е и с големи и малки скали, облицовани в река Йом. които когато водата тече да се сблъскат с красиви пръски мехурчета Подходящ за рафтинг дейности И рафтинг с бяла вода, катерене по въже, има дейности, които са приключенска база, а също и гледна точка на красотата на река Йом. В допълнение, срещу Kaeng Luang се намира пещерата Erawan, която е най-красивата пещера във Phrae. Дълбоко е около 200 м. Вътре в пещерата има широка зала. Ефектно със сталактити и сталагмити, оформени като слон Erawan.

Адрес: подрайон Mae Pan, окръг Лонг, провинция Phrae

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -

6. Wat Phra That Chom Chaeng

Wat Phra That Chom Chaeng Това е друг важен храм на провинция Фре. че хората обичат да пътуват, за да отдадат почит на Phra That Chom Chaeng който съдържа мощите и реликвите на лявата ръка на Буда Тази златна реликва на Буда е висока 29 метра, а основата е широка 10 метра, оформена като Phra That Cho Hae. Това е балдахин чеди със смес от изкуство Сукотай и Wiang Kosai, което все още е в перфектна форма. В допълнение, в основата на храма има голямо стоящо изображение на Буда в отношението на покоряването на Нага, закрепено с мощите. Има голямо полегнало изображение на Буда. в полето за медитация от лявата страна на портата на храма Докато е във вихарна, има Луанг Пор Джом Чаенг, който е на около 600 години, като основен образ на Буда.

Адрес: 182/1 Moo 5, подрайон Cho Hae, област Mueang Phrae, провинция Phrae

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер: 054-599-024, 089-559-9568

เว็บไซต์: www.watjomjang.com

Facebook: facebook.com/Wat Phra That Chom Chaeng, провинция Phrae

7. Храмът Чом Саван

Ват Чом Саван е стар храм, построен в изкуството на Баган (Бирма) и има красиви и ценни изкуства и антики. Зала за поклонение и монах в същата сграда Сградата е изградена изцяло от тиково дърво. Има голям и малък покрив, каскаден на общо 9 етажа. Стената е разделена на секции, подобни на тръстика. Интериорът показва майсторството на изящна декорация. Стълбовете и таванът са украсени с красиви витражи. Има стълби нагоре и надолу отпред 2 страни украсени с месинг. Ударете и ударете, за да направите бирмански модел. Дървените стълбове в сградата на църквата са лакирани със злато. украсени със шарки в златен цвят с текст на бирмански Около стълбовете има 35 надписа, а 14 други стълба са лакирани и украсени с витражи. Вътре в убосота е записано основното изображение на Буда в бирманската художествена поза. Има и изображение на Буда, направено от бамбук, лакирано и позлатено, в бирмански стил.

Адрес: Янтракит Косол Роуд, подрайон Най Уанг, област Муеанг, провинция Фра

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -

8. Национален парк Doi Pha Klong

Национален парк Doi Pha Klong Състои се от стръмна хълмиста местност. Някои от равнинните зони на хълмовете имат сложни естествени скални издатини, варовик и притежават уникална природна красота, а именно скалния парк Махарадж, с удивително сложни естествени издатини. съчетано със сенчеста и хладна атмосфера Накарайте туристите да бъдат посещавани много.

Адрес: подрайон Ta Pha Mok, окръг Лонг, провинция Phrae

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.30:16.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 097-923-0491

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/ Национален парк Doi Pha Klong

9. Национален парк Wiang Kosai

Национален парк Wiang Kosai Той обхваща района на област Long, област Wang Chin, провинция Phrae и област Thoen, област Sop Prap, област Mae Tha, провинция Lampang. Покрита е с хълмиста вечнозелена гора, смесена широколистна гора и широколистна двукрила гора. По високите върхове има борови гори и пасища, с много красиви гледки и водопади, като водопада Mae Koeng Luang. Водопад Mae Koeng Noi и минералния извор Мае Чок което е горещ извор и двете като източник на вододел

Адрес: подрайон Mae Koeng, област Wang Chin, провинция Phrae

Работно време - затваряне: всеки ден от 09.00:17.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 081-030-8663

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Wiang Kosai National Park - Национален парк Wiang Kosai

10. Село Тунг Хонг

Ban Thung Hong е село, в което има много известни местни продукти като Morhom плат, който се счита за добър, издръжлив и красив. Туристите обичат да ги купуват като сувенири. Основното занимание на селяните от Тунг Хонг е Изработване на истински котел плат Това е местната мъдрост на нашите предци. наследени в продължение на много поколения и е уникален в провинция Фра Докато не е избран за занаятчийски туризъм на OTOP Village Champion (OTOP Village Champion Handicrafts), където плат Morhom е местната рокля на селяните Phrae и Thung Hong, която те носят в ежедневието. и различни традиции Следователно е доста уникален.

Адрес: подрайон Thung Hong, област Mueang Phrae, провинция Phrae

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -

Ето 10 места за посещение във Phrae. които събираме заедно Всъщност провинция Фрей все още има много чудесни места за посещение и хранене, които чакат да дойдете, за да изпитате очарованието и простотата. Ако някой има шанс да посети Phrae Не пропускайте чекирането.แนะนำ
"атракции"