9 места за посещение в Lamphun Очарованието на Lanna land че трябва да посетите веднъж

Прочетете 6,082 XNUMX

Препоръчва се 9 Пътуване до Lamphun 2564 Lanna земя, която е пълна с чар на изкуствата и културата Old chedi, Lanna art, ако имате шанс, трябва да го посетите веднъж.

Ламфун е малка провинция на север, недалеч от Чианг Май. Това е стар град, пълен с интересни исторически истории, друг град в Кралство Лана. В момента Lamphun има голям потенциал в туризма по отношение на изкуствата и културата. Има туристически атракции и храмове. стара пагода Автентично изкуство Lanna с изискани шарки. Освен това занаятите, натрупани дълго време, са се превърнали в известни продукти като yok dok silk. Днес е събрал 9 места за посещение в Lamphun. Очарованието на Lanna land Това, което трябва да изпитате веднъж. Нека се оставим един друг. Къде трябва да следваме, за да се регистрирате?

1. Wat Phra That Haripunchai Woramahawihan

Wat Phra That Haripunchai Woramahawihan се намира в центъра на Lamphun. Има Phra That Haripunchai От древни времена е било важно светилище в Лана. Построен е през 1651 г. и също е реликва от годината на годината на раждането на Петела. Въпреки че образът на Буда не е голям, той е изграден с балансирана форма. и красиво със златисто джанго, което отразява слънчевата светлина, карайки мощите да изглеждат изключителни наред с други храмове Освен това в храма има музей, показващ много артефакти. Също така в деня на пълнолунието на 6-ия лунен месец ще има церемония за поклонение и къпане на мощите на Буда всяка година.

Адрес: Chaimongkol Road (Център на град Ламфун), район Nai Mueang, район Mueang Lamphun, провинция Lamphun

Работно време - затваряне: всеки ден от 07.00:18.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 053-563-612

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Wat Phra That Haripunchai Woramahawihan, провинция Lamphun

2. Национален музей Харифунчай

Национален музей Харифунчай Намира се срещу Wat Phra That Hariphunchai В музея са изложени антики, разделени на 3 стаи: голяма изложбена зала. Това е дълга зала на горния етаж на сградата, където предмети са изложени в 3 периода, което е бившият период на Харипунчай. Период на Харифунчай и периода Лана, включително изображения на Буда, глави на Буда, щампи и ангели и др., стая за показване на народно изкуство и издълбано дърво. Това е малка изложбена зала в малка едноетажна сграда със зала, свързана от горния етаж на голямата сграда. Показаните обекти са изкуство от периода на Lanna Rattanakosin, изразяващо местната мъдрост като домакински уреди. инструмент за коване инструменти за тъкане народен инструмент Phan цветя, Chian Mak и др., И каменната стая с надпис. Това е зала на открито в приземния етаж на сградата. Изложете надписи от периода Харипунчай Около 17-ти будистки век и надписи от камък Lanna Будистка ера от 20 век нататък

Адрес: 122 Inthayongyot Road, район Nai Mueang, район Mueang Lamphun, провинция Lamphun

Работно време - затваряне: Всеки ден от 09.00:16.00 до XNUMX:XNUMX (затворено в понеделник, вторник и официални празници)

Телефонен номер: 053-511-186

เว็บไซต์: www.virtualmuseum.finearts.go.th

Facebook: facebook.com/Национален музей Харипунчай Ламфун

3. Национален парк Mae Ping

Национален парк Mae Ping Той обхваща площ от 3 провинции, а именно Chiang Mai, Lamphun и Tak. Това е гора, богата на природни ресурси, гори и диви животни. Има дълги и сложни планински вериги. Десетки големи и малки поточета преминават през тях, основните от които са Хуай Мае Хаад, Хуай Мае Ко и красива природна природа, особено горската зона, разположена на левия бряг на река Пинг, северно от язовир Бумибол язовир. Има атракции като водопад Ко Луанг, много красив водопад. Произхождащ от потока Mae Ko, който тече през варовикови планински вериги, спускащи се на 7 нива в голям изумруден басейн, Kaeng Ko е езерна част от водохранилището на язовир Bhumibol и Thung Kik, обширна естествена тревна площ, която е в средата на широколистни двукрили гори. смесени широколистни гори. Има и природни пътеки и наблюдение на птици. кои птици, които лесно се виждат като кълвачи и др.

Адрес: подрайон Mae Lan, област Li, провинция Lamphun

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.00:16.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 052-030-380

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/ Национален парк Mae Ping - Национален парк Mae Ping

4. Wat Phra Phutthabat Tak Pha

Wat Phra Phutthabat Tak Pha Това е важно светилище на провинция Ламфун. Намира се между Doi Mon Chang и Doi Kruea. Счита се за отпечатъка на Господ Буда, който седеше в района, където дрехата беше изсушена. На скалата има решетъчна маркировка, за която се смята, че е следа от сушилни дрехи. На хълма зад храма е построен чеди. което е смесица от изкуство от Phra That Doi Suthep и Phra That Haripunchai Има 469 стъпала по стълбите на Нага, свързващи чеди в Mon Doi и храма Phrabat Tak Pha в подножието на планината. Понастоящем автомобилът може да бъде отгледан в деня на Атами Буча, осмата намаляваща луна на осмия лунен месец, който е денят на деня на кремация на тялото на Господ Буда. В храма има традиция всяка година да се къпят краката на Буда.

Адрес: 279 с. № 6, Бан Пхра Бат, район Макок, област Па Санг, провинция Ламфун

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер: 053-005-200

เว็บไซต์: www.phrabat.com

Facebook: facebook.com/Wat Phra Phutthabat Tak Pha

5. Уат Пхра Юен

Ват Пхра Юен, друг древен храм в Ламфун първоначално име Wat Pruit Mahasathan Има важен древен чеди, Phra Yuen Chedi. Това е бирманско изкуство, стил Мондоп. Горната пагода се състои от пет върха. с камбановиден чеди и малък кръгъл чеди като президент Подобно на Ананда Чеди в Баган и пагодата на Ват Па Сак Чианг Рай Това е много красива пагода.

Адрес: 1 Ban Phra Yuen, село № 1, подрайон Wiang Yong, район Mueang Lamphun, Lamphun

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер: 053-530-755, 097-919-2514

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Wat Phra Yuen, провинция Lamphun

6. Паметник Круба Шривичай

Паметник Круба Шривичай Намира се в подножието на Дой Ти Храмът Wat Doi Ti, подрайон Pa Sak, на около 5 километра от град Lamphun, по пътя Chiang Mai-Lampang Phra Kruba Sriwichai е монах, разработчик на Lanna Thai. Развиване на умствени и постоянни обекти за хората от Лана безкрайно Той е живял през годините 2421-2481 г. Бившата му резиденция е била в Бан Мае Туен, област Ли, което е голяма гордост за хората Ламфун. Този град е родното място на великия светец на Лана.

Адрес: Doi Ti Intersection, Chiang Mai-Lampang Road Област Mueang Lamphun, провинция Lamphun

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер: 053-248-604, 053-248-607, 053-302-500

Уебсайт: -

Facebook: -

7. Храмът Chamthewi

Ват Чам Теуи или това, което местните наричат ​​Ват Ку Кут, е важен древен храм. от периода Lanna Thai които са важни от гледна точка на историята и археологически доказателства, открити в каменни надписи, смятат, че царският син на кралица Чамадеви е Велика пагода И цар Анантайот заповядал този храм да бъде построен за кремацията. тогава моля направете Квадратният chedi има плот, покрит със злато и се нарича Суванчангкоти Пагода Суванчангкоти или пагода Чамадеви квадратна пагода Бодхгая в Индия Всяка страна има слой от изправени изображения на Буда в позата на даване на благословии. Той е в арката от четирите страни, по 15 амулета от всяка страна, общо 60 амулета. В кои дни по-късно върхът на пагодата е счупен. Затова селяните го наричат ​​Ку Кут Чеди. Официалното име на тази е пагода Суван Чанкот. тази пагода Счита се за важен архитектурен стил в изкуството на Харипунчай.

Адрес: Chamthewi Road, Nai Mueang Subdistrict, Mueang Lamphun District, Lamphun Province

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.00:17.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -

8. Wat Phra Phutthabat Huai Tom

Wat Phra Phutthabat Huai Tom Това е най-големият храм в област Ли, а също така е и селският храм на хората от Пак Няу. На входа на храма има паметник на Phra Kruba Chaiwongsa. Интериорът е уникален и красив с идентичност на Lanna. Изработен от латерит, изкопан от латеритни ями. задната част на храма Важните места включват Вихарн Пхра Муанг Каев където мощите са украсени прекрасно Това е място за съхранение на физиката на Luang Pu Kruba Chaiwongsa Phatthana.

Адрес: село No 8, подрайон Na Sai, област Li, провинция Lamphun

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер: 093-194-8577

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/pagoda Wat Phra Phutthabat Huai Tom, област Li, провинция Lamphun

9. Wat Phra That Doi Wiang

Wat Phra That Doi Wiang В него е закрепено старо чеди, което съдържа реликви, според историята се предполага, че е построено през 1220 г. сл. Н. Е., Което съответства на управлението на Phra Nang Chamadewi Pathom, владетелят на Lamphun. Според легендата надписът в дланта оставя разказва, че Кхун Луанг Палави Джа дойде да създаде тук град, който беше граничен град и построи храм на планината По-късно бушува горски пожар, оставяйки само чеди и малък павилион.Храмът съдържа и още 3 стари изображения на Буда, първият от които е бронзов образ на Буда в покоряващата поза на Мара с ширина на обиколка 29 инча. Селяните имали проблеми, затова изнесли този образ на Буда на парад, за да поискат дъжд. Следователно селяните се обединиха, за да нарекат този амулет като Phra Chao Sai Fon, второто изображение на Буда с ширина на скута от 99 инча и закрепено в павилиона. Третото изображение с ширина на скута 89 инча е закрепено в подножието на планината. И двамата бяха вътре в латерит и измазани отвън. Когато беше открито, не остана цяла глава пръст, така че селяните го нарекоха. "Phra Chao Dam Din", най-горният етаж на планината е мястото на Chedi That Doi Wiang и всяка година на 8-ия ден от намаляващата луна на 7-ми лунен месец, има традиция да се къпят мощите.

Адрес: с. № 9, подрайон Banthi, област Banthi, провинция Lamphun

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер: 081-950-9195

Уебсайт: -

Facebook: -

Ето 9 места за посещение в Lamphun, които сме събрали за приятели. Позволете ми да ви кажа, че в Lamphun все още има много интересни места за посещение, хапване и изчакване, докато изпитате. Гарантирам, че след като отидете, ще бъдете толкова влюбени, че определено ще искате да се върнете и да посетите отново.แนะนำ
"атракции"