11 места за посещение в Chumphon очарователен град и най-интересното

Прочетете 1,014 XNUMX

Препоръчва се 11 Пътувайте в Chumphon 2564 Град, пълен с природа и красиви морета. Това е чар, който кара всеки да иска да посети веднъж.

Чумпхон, провинция, известна като порта на юг Има красиво море и бял пясъчен плаж, изобщо не алергичен към други провинции на юг. Не само красивото море Chumphon има и други туристически атракции. Има много по-интересни места за посещение, като древни храмове на града, водопади, пещери или изкачване на хълма, за да видите красивата природа, можете да изберете да пътувате, както желаете За всеки, който има планове да пътува на юг Но не знам в коя провинция да отида днес Събрали сме 11 места за посещение в Chumphon. очарователен град И най-интересните места за посещение. Нека се представим един друг. Да кажем, че не е нужно да отивате далеч на юг, за да се забавлявате също.

1. Съд на Krom Luang Chumphon Khet Udomsak

Основни забележителности на Chumphon Всеки, който посети Chumphon, трябва да дойде и да посети. Съд на Krom Luang Chumphon Khet Udomsak Бащата на флота или Sade Tia от съда, построен под формата на копие на Chakri Naruebet. отпред към морето Кварталът се състои от сграда на музея. и Кралския флот Тук атмосферата ще бъде пълна с туристи, които са посещавали да се покланят, да се молят и съживяват непрекъснато.

Адрес: Tambon Sairee Beach, Amphoe Mueang Chumphon, Chumphon

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.00:20.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -

2. Wat Phra Borommathat Sawi

Стар храм на хората от провинция Чумпхон. Има важен археологически обект, Phra That Sawi. съдържащи мощите на Буда в чеди Свещени неща, на които се покланят хората от Чумпхон и хората в близките провинции. Появата на Phra That Sawi е обърната форма на камбана. както и Phra Borommathat в Nakhon Si Thammarat но по-малък В момента реликвите са реновирани с помощта на плочки, за да покрият чеди. Заедно с изграждането на стъклена стена около мощите

Адрес: 190/1, подрайон Sawi, област Sawi, провинция Chumphon 8619

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.00:16.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 081-087-6539

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Wat Phra Borommathat Sawi

3. Национален парк Mu Ko Chumphon

Национален парк Mu Ko Chumphon Друга много видна морска атракция. Подходящ за тези, които обичат да гмуркат с шнорхел. Има и много други интересни дейности като каяк, круизи по острови, наблюдение на птици и проучване на мангрови природни пътеки. Тук има голямо изобилие от морски ресурси. плаж с бял пясък пълен с риба и корали Интересните атракции на националния парк Mu Ko Chumphon като Koh Matra, остров, популярен сред туристите за гмуркане с шнорхел.

Адрес: 1/4 Moo 5, област Mueang Chumphon, провинция Chumphon

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.00:16.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 077-558-144

เว็บไซต์: www.portal.dnp.go.th

Facebook: facebook.com/ Национален парк Mu Ko Chumphon - Национален парк Mu Ko Chumphon

4. Плаж Thung Wua Laen

Плаж Thung Wua Laen Смята се за известен и красив плаж на провинция Чумпхон, който има всичко. С мек бял пясък, фини, меки крака, които се простират, докъдето погледът стига. Следователно плажът Thung Wua Laen е най-високо оценената дестинация на плажа. Винаги на Чумпхон Водата на този плаж е доста плитка. което прави това място подходящо за плуване южната част на планинския плаж Ще изглежда като плаж с много скали. В допълнение, плажът Thung Wua Laen е и отправна точка за гмуркане на различни острови в морето Chumphon.

Адрес: Moo 8, подрайон Saphli, област Pathio, провинция Chumphon

Работно време - затваряне: Всеки ден 08.00 - 19.00

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -

5. Остров Фитак

Koh Phithak е малък остров. Има красиви скали и рибарски селища, разпръснати из острова. На изток има малък пясъчен плаж. Посетителите могат да пътуват с риболовни лодки от Pak Nam Tako. Има домашни условия за туристи, които искат да изживеят начина на живот на рибарите. В миналото близките селяни наричали Кох Фитак като Кох Фитак, защото навремето до Кох Фитак имало плаващи рибари. и срещнах сянка от хора, които манят Но когато се приближи, не можа да намери никого.

Адрес: Moo 14, район Bang Bang Chuet, област Lang Suan, провинция Chumphon

Работно време - затваряне: всеки ден

เบอร์โทร : 077-501-831-2, 077-502-775-6

Уебсайт: -

Facebook: -

6. Водопад Khlong Phrao

Водопадът Khlong Phrao или водопадът Thap Chang е голям водопад, разположен в средата на гората с общо 5 нива. Посетителите ще трябва да започнат да наблюдават водопада от последното ниво до първото ниво. Ще видим как потокът пада по скалите, разпръснати из целия район. Отдолу е чист воден басейн. където туристите могат да плуват Има и къмпинг на водопада от 1-во ниво, заобиколен от сенчеста природа.

Адрес: Подрайон Tako, област Thung Tako, провинция Chumphon

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер: 077-810-651

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/ Водопад Клонг Прао - водопад Тап Чанг

7. Горски парк Капо водопад

Горски парк Капо водопад Намира се в рамките на Националната резервирана гора, водопад Капо. Вътре има малък водопад с вода, течаща целогодишно, наречен водопад Капо. Заобиколен от сенчести горски градини Подходящ за почивка. Има и павилион за почивка и място за къмпинг. За да угоди на туристи, които искат да нощуват. да се отдадете и на красотата на природата

Адрес: подрайон Хонг Чароен, район Tha Sae, Chumphon

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.30:16.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 077-272-058

Уебсайт: -

Facebook: -

8. Пещера Khao Kriap

Tham Khao Kriap се намира в Wat Tham Khao Kriap. Един от известните храмове в провинция Чумпхон. Интересното е, че от Wat Tham Khao Kriap има пътека, водеща до подножието на циментовото стълбище, водещо към пещерата. може да ходи удобно Когато стигнете до устието на пещерата, ще откриете бяло изображение на Буда, закрепено пред пещерата. Вътре в пещерата има зрелищни сталактити и сталагмити. И ще бъде още по-красиво, когато слънцето го удари. до красива искрица, искряща като диамант Когато погледнете дъното на пещерата, ще видите красива гледка.

Адрес: Село № 4, подрайон Бан Хуан, област Ланг Суан, провинция Чумпхон

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.00:16.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 087-884-1911

Уебсайт: -

Facebook:facebook.com/Wat Tham Khao Kriap

9. Фато рафтинг

Рафтинг в Фато Това е туристическа дейност, която е спечелила много репутация на област Фато. Посетителите ще се докоснат до природата на реката и планините. на чист въздух Можете също така да рафтирате целогодишно. Рафтингът започва от канала нагоре по течението. В допълнение туристите ще могат да изпитат ледената студена вода. ще видите и различни диви животни които излизат да ни се разкриват не често включително настаняване в къщи което дава възможност на туристите да научат за начина на живот на общността и съжителство с природата Най-доброто време за туристите да идват на рафтинг е от февруари до април всяка година.

Адрес: Mu 9, подрайон Фато, област Фато, провинция Чумпхон

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер: 089-290-8949

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/rafting phato

10. Као молив

Као Динсо е най-високият връх в област Патио. Подходящ за тези, които обичат трекинга. Друга известна туристическа атракция в провинция Чумпхон, тя е известна като най-важното място за мигриращ сокол в света. Това е и панорамна гледка на изток. Можете да видите морето и плажа Thung Wua Laen. А от западната страна можете да видите железопътната линия, водеща до провинция Прачуап Хири Хан.

Адрес: подрайон Bang Son, район Pathio, район Sub Bang, район Pathio, провинция Chumphon

Работно време - затваряне: всеки ден от 06.00:18.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 077-591-167, 077-591-207

Уебсайт: -

Facebook: -

11. Горещи извори в пещерата Khao Phlu

Горещи извори в пещерата Као Флу В района на горещите извори Tham Khao Plu площта е около 300 rai, заобиколена от големи и малки дървета. което поддържа сенчестото Интересното на този горещ извор е името на всяка пролет, която се римува красиво помежду си, а именно Euaree Thanthip, Amrit Tara и Pruksa Chonlatarn.Подходяща за туристи, които обичат здравето и обичат да се киснат в гореща вода. Посетителите могат да разгледат и природните пейзажи около горещите извори. който има малки пещери и клисури за изследване А вътре има красиви сталагмити и сталактити.

Адрес: Lamae Subdistrict, Lamae District, Chumphon Province

Работно време - затваряне: всеки ден от 07.30:18.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 075-673-993

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Travel Bonamron Tham Khao Phlu - Hot Spring Spring Cave

Ето 11 места за посещение в Chumphon. че се събрахме, за да оставим приятелите си Нека ви кажа, че това е само част от него. Chumphon има и много други туристически атракции, които са много красиви и си заслужава да бъдат посетени. Нека го запазим следващия път, когато ще актуализираме отново.แนะนำ
"атракции"