8 места за посещение в Lopburi, лесно достъпни, близо до Банкок

Прочетете 2,181 XNUMX

Препоръчва се 8 Забележителности в Lopburi 2564 Пътувайте в различни стилове близо до Банкок Просто карайте кола и ще бъдете там. Можете също така да отидете на еднодневна екскурзия вечер.

Направете пътуване до Lopburi Град, пълен с история И има древни места, които все още оставят следи, останали да се виждат и днес. Това е и град, който има страхотни забележителности като Khao Wong Phrachan. и слънчогледови полета които цъфтяха в пълен разцвет, искрящо злато Не само това, Lop Buri има и много други интересни места за посещение. и много приятно за посещение Ако някой все още не може да разбере къде трябва да отиде Лопбури днес Бих искал доброволно да доведа приятелите си, за да опозная атракциите в провинция Lopburi. Ако сте готови, да тръгваме.


1. Phra Prang Sam Yot

Phra Prang Sam Yot, археологически обект и един от важните исторически и археологически обекти на провинция Lopburi Отличава се с архитектурата на кхмерския замък в изкуството Байон. Има латеритна структура, украсена с мазилка. Това е замък пранг в редица от 3 изображения на Буда по времето на цар Нарай Велики. Смята се, че е друга атракция, която идва в Лопбури и трябва да посети и да отдаде почит. за просперитета на живота

Адрес: район Tha Hin, район Mueang Lop Buri, Lop Buri

Работно време - затваряне: всеки ден от 8.30:17.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -


2. Дворецът Narai Ratchaniwet

Дворецът Narai Ratchaniwet или дворецът Narai, друго важно място в провинция Lopburi. Преди това е бил дворецът, където е крал Нарай Велики Моля, постройте го в Lopburi City, за да го дадете на Lopburi City. станете друга столица Архитектурни характеристики на двореца Narai Ratchaniwet Това е тайландско-западен стил на изкуството, красив и очарователен, различен от другите древни дворци. Сега е музей, използван за експониране на антики. и исторически снимки свързани

Адрес: Sorasak Rd., Подрайон Tha Hin, област Mueang, провинция Lopburi

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер: 036-411-458

Уебсайт: -

Facebook: -


3. Крал Нарай Велики паметник

Цар Нарай Велики Паметник Намира се в сърцето на Thepsatri Circle. или както наричат ​​селяните Пра Нарай Великият кръг Това е статуя в изправена поза. обърна лицето си на изток Дясната му ръка държеше светлина за меч. и излезе малко ляв крак отлита в черен метал и е наполовина по-малък от истинския Господ Хората от Лопбури отдават почит на крал Нарай Велики. Всеки, който посещава Lopburi, трябва да посети веднъж в живота си.

Адрес: подрайон Tha Hin, област Mueang Lop Buri, провинция Lop Buri

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -


4. Храмът Khao Wong Phrachan

Као Уонг Луна Това е най-високата планина в провинция Lopburi. и известни карат хората да познават Lopburi В подножието на хълма е Ват Као Уонг Прачан. До върха на планината има 3,790 стъпала с дължина 1,680 метра, а има и още 180 стълби за изкачване.Общо има най-малко 4,000 стъпала нагоре по планината, отнемайки около 2-3 часа от двете страни на пътя.с сложни гори Разстоянието има наклон Веднага щом стигнете върха на планината, ще можете да видите пейзажа отдолу, доколкото можете да видите.

Адрес: подрайон Хуай Понг, област Khok Samrong, провинция Lop Buri

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер: 096-720-5870

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Wat Khao Wong Phrachan - Храмът KhaowongPhrachan


5. Язовир Па Сак Йоласид

Язовир Па Сак Йоласид Това е най-дългият почвен язовир за съхранение на вода в Тайланд по кралската инициатива на крал Рама IX, построен за съхранение на вода и решаване на проблеми с наводненията. Освен това е основна туристическа атракция на провинция Lopburi. Има красива гледка. от резервоара Има музей, в който да учим и учим, а най-специалното е пътуването с плаващ влак. да посетите през месеците ноември - януари с влак от Банкок който ще спре на гледката над язовир Па Сак Дава усещане, сякаш влак се носи по вода. Както вълнуващо, така и разглеждане на красивата природа.

Адрес: Ban Kaeng Suea Ten, подрайон Nong Bua, област Phatthana Nikhom Лопбури

Работно време - затваряне: Всеки ден 08.00 - 20.00

Телефонен номер: 036-494-243

Уебсайт: -

Facebook: -


6. Водопад Уанг Кан Луанг

Водопад Уанг Кан Луанг Единственият водопад в провинция Lopburi. Има много големи извори на подпочвени води нагоре по течението. издигащи се от маслиновия поток Водата в потока е бистра. синкавозелено като изумруд причинени от творческа природа Важното е, че има вода през цялата година. Във всеки сезон можете да пътувате, за да се разхладите. Има и някои големи и малки дървета, покриващи околността. направете атмосферата сенчеста Подходящ за пикник и релакс.

Адрес: подрайон Tha Din Dam, област Chai Badan, провинция Lopburi

Работно време - затваряне: всеки ден от 07.00:17.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 086-810-3413

Уебсайт: -

Facebook: -


7. Слънчогледови полета във фермата на дядо

Слънчогледово поле във фермата на дядо Първото слънчогледово поле, което повечето туристи пътуват, за да видят красотата. Защото тук отдавна има слънчогледово поле с провинцията. Постоянно се развива и разширява обхвата на маркетинга. Слънчогледово поле във фермата на дядо Засадени на площ от 20 рай с красиви цветя, които са добре обгрижвани и поддържани. заедно с перфектния заобикалящ пейзаж В средата на полето има вятърна мелница като ориентир. Откъдето и да правите снимки, всички те изглеждат красиви.

Адрес: подрайон Чонг Сарика, район Phatthana Nikhom, Lopburi

Работно време - затваряне: всеки ден от 06.00:19.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 081-947-2935

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/ дядо от слънчогледова ферма Продавам покълнали слънчогледови семки


8. Бан Луанг приема посланици или Бан Уайен

Бан Луанг приема посланици или Бан Уичаен Намира се недалеч от Phra Narai Ratchaniwet. В миналото той е построен, за да служи като място за настаняване на посланиците, дошли да посетят крал Нарай Велики в Лопбури. Тук са пребивавали първите посланици от Франция, пристигнали през 2228 г. По-късно, когато грък на име Константин Фаулкон (Константин Сокол) влезе в служба и получи услуга е назначил на Чао Прая Уичаен и даде резиденцията си на западната страна на Бан Луанг, за да приеме посланика. Понастоящем остават само руини на Бан Уайен. който е в оградата Има врата, която се отваря и затваря. Вътре все още можете да видите структурата които могат да бъдат разделени на три части: западна част предполага се Резиденцията на Phraya Wichayen и Thao Thong Kip Ma, централната зона, за която се предполага, че е камбанарията и християнската църква. и източната част предполага се Резиденция на посланика Това е друга историческа забележителност, която не бива да се пропуска.

Адрес: Wichayen Road, подрайон Tha Hin, област Mueang Lop Buri, провинция Lop Buri

Работно време - затваряне: Всеки ден, 08.30:17.0 - XNUMX:XNUMX (с изключение на понеделник - вторник).

Телефонен номер: 036-411-458

Уебсайт: -

Facebook: -

Класифициран е като 8 места за посещение в Lopburi. Това е много приятно място за посещение. Има атракции, пълни с интересна история и природни забележителности. Може да пътува целогодишно Най-важното е, че е близо до Банкок. Отиването на пътуване сутрин и вечер може да стане удобно.


Резервирайте евтин хотел в Lopburi.แนะนำ
"атракции"