13 места за посещение в Phitsanulok 2564, град с два кваи, който има всякакви атракции

Прочетете 9,341 XNUMX

Препоръчва се 13 Забележителности на Phitsanulok 2564  Два града, които си струва да посетите Има атракции в най-различни стилове, хладни линии, приключенски линии не трябва да се пропускат.

Phitsanulok, град Song Song, вторичен град, който може лесно да бъде посетен Независимо дали идвате с лична кола обществен автобус или вземете самолет Всичко е удобно. И това не отнема много време Има различни туристически атракции. Всички стилове, които да изберете да пътувате пълноценно. Има храмове, древни места, красива природа. Забавни занимания за гасене И също така ще можете да изпитате прекрасна общност и днес. Ще вземе приятели, за да научи повече за този град с две кваи с 13 места за посещение във Phitsanulok. Трябва да дойдете да пътувате. Подредени във всякакво настроение, хладен тип, приключенски тип, нека ви кажа, трябва да дойдете !!


1. Уат Пхра Шри Махатхат Ворамахауихан

Уат Пхра Шри Махатхат Ворамахауихан Също известен като Wat Yai, той се намира на река Нан. В храма има много древни храмове. Както старият вихарн, прангът, така и кралският вихарн, в който е залегнал Големият Буда Киннарат. Най-красивата статуя на Буда в страната Има и сенчеста атмосфера.Можете да се разхождате удобно из храма. В провинцията има и магазин за сувенири. Настройте линия, която да купувате и да се придържате с ръце назад. Кой е посетил град Song Khwae и не е дошъл да се поклони в този храм? счита, че е пристигнал

Адрес: 92/3 Phutthabucha Rd., Район Nai Mueang, област Mueang, провинция Phitsanulok

Работно време - затваряне: Всеки ден 6.30:18.00 ч. - XNUMX:XNUMX ч.

Телефонен номер: 055-251-649, 055-258-966

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Phra Phutthachinnarat


2. Уат Ратчабурана

Wat Ratchaburana се намира в сърцето на Phitsanulok. На брега на река Нан Напротив Ват Пхра Си Раттана Махатхат Ворамахауихан (Ват Яй) е древен храм, в храма има археологически обекти. Важни антики включват Chedi Luang Song Lanka. Язовир Вихарн Луанг Пор и не само древен обект В храма има и билкова парна баня, която използва местната мъдрост, за да компресира билки (аромат на кафир вар) в стаята, създавайки домашна атмосфера, която много хора може никога да не изпитат преди. Това е място за посещение във Phitsanulok, което бих искал да ви препоръчам да опитате.

Адрес: Най-район Mueang, район Mueang Phitsanulok Провинция Фитсанулок

Работно време - затваряне: Всеки ден 06.00:18.00 ч. - XNUMX:XNUMX ч.

Телефонен номер: 055-258-972

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Wat Ratchaburana Фитсанулок


3. Храмът Чуламание

Wat Chulamanee, разположен на 5 километра от град Phitsanulok, е древен храм. Вътре в храма има важни древни паметници като копие на отпечатъка на Буда и каменни надписи. който цар Нарай Велики моля, измислете го Има и важно нещо с висока художествена стойност, което е малък кхмерски пранг, направен от латерит. Предната част е направена в стил тримук поставен върху тристепенна основа Декорирана с красива шарка от лебедова мазилка. Това е нещо с голяма художествена стойност.

Адрес: подрайон Tha Thong, област Mueang Phitsanulok, провинция Phitsanulok

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.00:17.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 055-321-641

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Wat Chulamanee


4. Национален парк Фу Хин Ронг Кла

Национален парк Фу Хин Ронг Кла Едно от популярните места за посещение във Фитсанулок Това е дестинация за туристи, които искат да се докоснат до природата отблизо. Тук има добра атмосфера, хладно, може да пътува целогодишно. Предлагат се места за настаняване и къмпинг.Паркът има много интересни исторически истории. И има много места за посещение, които трябва да бъдат посетени, като гледна точка Lan Hin Pum, Lan Hin Taek, Pha Chu Thong и т.н.

Адрес: 125 Moo 10, Tambon Noen Perm, Amphoe Nakhon Thai, провинция Phitsanulok

Работно време - затваряне: Всеки ден 06.00:18.00 ч. - XNUMX:XNUMX ч.

Телефонен номер: 081-596-5977

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/ Национален парк Phu Hin Rong Kla - Национален парк Phu Hin Rong Kla


5. Бан Мунг, Ноен Мапранг

Отидете до Ноен Мапранг Опитайте пътя на общността с прекрасни хора в Ban Mung, Noen Maprang, друга много популярна туристическа дестинация Тъй като тук атмосферата е добра, има оризови полета, гори и странно заострени планини. Вътре има настаняване в домашен стил. че селяните се отварят за всеки да се отпусне Има смисъл да правите снимки Разходете се или вземете e-tak кола, за да подишате хладния въздух. Има страхотни акценти като цветни полета, водопади и пещери, където вечер ще се покаже голямо ято прилепи, преди да влезе в гнездото. Кой иска да се отпусне по прост начин? Елате тук със сигурност, няма да бъдете разочаровани.

Адрес: подрайон Бан Мунг, област Ноен Мапранг Провинция Фитсанулок

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/here Област Ноен Мапранг Провинция Фитсанулок


6. Чат водопад Тракан

Чат водопад Тракан Намира се в Националния парк Чат водопад Тракан. По-голямата част от района е широколистна гора и високи планини. Той е източник и на много важни реки. Водопадът Чат Тра има общо 7 нива. На всеки етаж има симпатично име като Маливан, Каникар, Каракет, И Сутет, Кет Муанг, Руенгьот и Рожан. Всяко ниво има различна красота на реката. Има басейн за плуване за охлаждане. Всеки, който обича да пътува със стил, трябва да кажа, че трябва да отида.

Адрес: 3 Ban Pak Rong, Чат Тракан, район Чат Тракан, провинция Phitsanulok

Работно време: Всеки ден понеделник-петък 6.00: 16.30-8.30: 17.00, събота-неделя XNUMX-XNUMX: XNUMX

Телефонен номер: 055-316-782, 055-237-028

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Chat Национален парк водопад Тракан Намток Чат Тракан


7. Каенг Софа водопад

Водопад Каенг Софа Намира се в националния парк Thung Salaeng Luang по поречието на река Wang Thong извън пътя Lom Sak. Това е най-големият водопад в провинция Phitsanulok, висок около 40 метра, с общо 3 нива.Върхът изглежда като голяма каменна плоча над водата. Отдолу има малки скали, разпръснати навсякъде. По време на дъждовния сезон мътната вода на водопада Каенг Софа ще тече толкова бурно, че е невъзможно да се плува. През зимата и лятото реката ще намалява по интензивност, докато 3-те нива на водопада Каенг Софа не могат да се видят ясно. Посетителите могат да се спуснат по стълбите до гледката пред водопада, за да оценят красотата в нейната цялост.

Адрес: Магистрала № 12 (разположена по маршрута Phitsanulok - Lom Sak на км 71 - 72

Работно време - затваряне: всеки ден от 06.00:16.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 055-252-742-3

Уебсайт: -

Facebook: -


8. Водопад Каенг Сонг

Водопадът Каенг Сонг е водопад, който се характеризира с много големи и малки бързеи. преграждащ пътя към река Khek до красив водопад По време на дъждовния сезон течението ще тече по-силно. и тъмно, докато стане кафяво. следователно не е подходящ за плуване Но има и забавно занимание за гасене, което е рафтинг. както вълнуващо, така и забавно В допълнение, по пътя близо до водопада Kaeng Song Има и ресторанти и кафенета.

Адрес: По магистрала № 12, км. 45, Ban Kaeng Song, област Wang Thong, провинция Phitsanulok

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер: 055-252-742

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Kaeng Song Waterfall


9. Каенг Хай рафтинг

Още едно страхотно място в провинция Phitsanulok. Каенг Хай рафтинг В Kaeng Hai това е голям резервоар, заобиколен от зелени гори. Атмосферата е прохладна и комфортна. В средата на водата има дървена рафтинг услуга. Можете да седнете и да се охладите, да видите красиви гледки насаме и да хапнете вкусна храна. както с тайландска храна Пикантна североизточна храна Всеки, който търси място за охлаждане Елате на рафта Kaeng Hai, определено ще ви хареса.

Адрес: язовир Kaeng Hai, подрайон Nong Ka Thao, окръг Nakhon Thai, провинция Phitsanulok

Работно време - затваряне: всеки ден от 9.00:18.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: Рафтинг в Kaeng Hai Възрастни хипита


10. Той е плешив

Khao Pok Lon или билото на Nakhon Chum Най-добрите места за посещение във Phitsanulok Малко селце сред много студена долина. през зимата Туристите обичат да ходят на почивки и да спят в домашни условия, за да изпитат студеното време. и тръгнете нагоре, за да покорите върха, за да видите изгрева в мъглата Кой обича да пътува? Аз съм ловец на морска мъгла. Нека ви кажа, че трябва да тръгвам.

Адрес: Подрайон Nakhon Chum, окръг Nakhon Thai, провинция Phitsanulok

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер: 055-009-808

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Khao Po Klon


11. Национален парк Thung Salaeng Luang

Национален парк Thung Salaeng Luang Това е единственият източник на савана гора на север, който все още е плодороден. По-голямата част от зоната е открита пасища. По трасето ще се изсичат смесени гори. пълен с цветни цветя осеяна с две борови гори изобилие от природа Причинява много туристически атракции като водопад Kaeng Song, водопад Kaeng Sopha, водопад Poi, Thung Nang Phaya и др. Паркът е отворен за посещение и пренощуване през октомври-ноември всяка година. което съответства на зимния сезон за дъждовния сезон от юни до октомври ще изпитате атмосферата на буйната и свежа гора

Адресът:

Работно време - затваряне: Всеки ден 08:30 - 16:30

Телефонен номер: 088-756-4940

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/ Национален парк Thun Salaeng Luang - Национален парк Thung Salaeng Luang


12. Каенг Лам Хек

Насладете се на забавлението с занимания с гумени лодки в средата на река Khek. предизвикателни дейности и Забележителности на Phitsanulok където туристите ще имат приключение, за да премерят сърцата си с криволичещата река и острови, които повишават вълнението Нека започнем с простия, за да получим писък. до най-високата трудност, която изисква специална експертиза. При нормалния маршрут на рафтинг по река Khek разстоянието е 8 километра и отнема около 2-3 часа в зависимост от силата на течението.

Адрес: магистрала № 12 (между подрайон Kaeng Sopha и подрайон Wang Nok Aen

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.30:13.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -


13. Народен музей на сержант Тауи

Фолклорен музей на сержант Тауи Туристически атракции на Phitsanulok, дошли да научат историята и местната мъдрост на територията Song Kwae Опитайте се да посетите Wisut Kasat Road, където „Фолклорният музей на сержант Тауи“ се намира от „майор-старши д-р Тауи Буранахет“, майстор в клон на сержанта, в фолклорния музей на сержант Тауи. са събрали местни предмети от бита което е инструмент за препитание на селяните в миналото Независимо дали става въпрос за малко или голямо парче, всичко се съхранява. Може да се нарече историческо съкровище и тайландска мъдрост, която има всичко.

Адрес: 26/138 Wisut Kasat Road, район Nai Mueang, провинция Mueang Phitsanulok

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.00:16.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 055-212-749

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Sergeant Thawee Folk Museum Phitsanulok

Как се справяте с всички 13 места за посещение във Фитсанулок? които събираме заедно класифициран като вторичен град Това е много привлекателно и очарователно. Друга провинция, която има всичко Който иска да изпита града Сонг Куай и се възхищавайте на красивата природа Не пропускайте да се чекирате.


Резервация на хотел в Phitsanulok Хотел Phitsanulokแนะนำ
"атракции"