16 места за посещение в Сукотай, спокоен град, който си струва да посетите

Прочетете 2,591 XNUMX

Препоръчва се 16 Пътуване в Сукотай 2021 Насладете се на историческия град и вижте красотата на сградите преди стотици години заедно с приемането им за вдишване на естествената миризма на почвата Това ще ви накара да се почувствате напълно доволни.

Сукотай, провинция, известна като град на обекти от световното наследство И беше първото царство на тайландския народ преди повече от 700 години, където думата Sukhothai идва от две думи: Sukhothai + Uthai означава зората на щастието. Има много исторически забележителности, древни обекти, произведения на изкуството. единствен по рода си включително храмове и важни места Това е и град, пълен с красива природа. и прост начин на общността Ако някой не е посещавал Сукотай днес Ще вземе приятели, за да изпитат величието на това старо царство с 16 места за посещение в Сукотай, спокоен град, който си струва да посетите. Това определено ще ви накара да се влюбите в Сукотай.


1. Исторически парк Сукотай

Исторически парк Сукотай Пълно е с история, древни паметници и артефакти. която отдавна е рамо до рамо със Сукотай В рамките на парка има и важни места. като Wat Si Chum, Wat Mahathat и King Ramkhamhaeng the Great Monument има сенчеста атмосфера Можете да се насладите на колоездене из района, което кара тайландските и чуждестранните туристи да посещават непрекъснато. Счита се за туристическа дестинация в Сукотай, която не бива да се пропуска.

Адрес: подрайон Mueang Kao, област Mueang, провинция Sukhothai

Работно време - затваряне: всеки ден от 6.30:19.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 055-697-527

เว็บไซต์: www.finearts.go.th

Facebook: facebook.com/ Исторически парк Сухотай


2. Уат Махатхат

Wat Mahathat се намира в историческия парк Sukhothai. Това е най-важният храм, разположен в сърцето на Сукотай. Беше заобиколен от стени и ровове. Изключителната характеристика е Phra Chedi Mahathat във формата на храст. или лотосова пъпка е президент Красиво е в стила на автентичното изкуство Сукотай. Заобиколен от 8 пагоди на същата база На изток от главния чеди се намира кралски вихарн, направен от латерит. което някога е било мястото, където е бил закрепен Пхра Шри Шакямуни Най-голямата бронзова статуя на Буда в Тайланд В момента е записан в църквата Wat Suthat Thepwararam, Банкок.

Адрес: Исторически парк Сукотай Подрайон Muang Kao, област Mueang, провинция Sukhothai

Работно време - затваряне: всеки ден от 6.30:19.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 055-697-527

เว็บไซต์: www.finearts.go.th

Facebook: facebook.com/ Исторически парк Сухотай


3. Храмът Шри Чум

Wat Si Chum или Wat Ruesi Chum е древно място в историческия парк Сукотай. Храмът е древно място, разположено на северозапад. извън градската стена на Сукотай Този храм запечатва голям образ на Буда в покоряващата Мара, който се нарича Phra Atchana. Образът на Буда е закрепен в Мондоп. Phra Phuttha Atchana е известен със своята святост и чар и уникалност, приканвайки туристите да посещават и да се покланят. Непрекъснато

Адрес: Moo 3, Mueang Kao Subdistrict, Mueang Sukhothai District, Sukhothai 64120

Работно време - затваряне: всеки ден от 6.30:19.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 055-614-304

Уебсайт: Уебсайт: www.finearts.go.th

Facebook: facebook.com/ Исторически парк Сухотай


4. Исторически парк Si Satchanalai

Исторически парк Si Satchanalai Обхваща района на Tambon Si Satchanalai, Tambon Sarachit, Tambon Nong O, Tambon Tha Chai. За древния град Si Satchanalai той е в село Phra Prang Village. Първоначално известен като град Челионг По-късно променя името на Si Satchanalai Има 125 археологически обекта и артефакти, 204 са проучени и открити, което се счита за ценно наследство на Сукотай. За всеки, който обича да учи история, не трябва да пропуска да дойде тук.

Адрес: подрайон Si Satchanalai Област Si Satchanalai Сукотай

Работно време - затваряне: всеки ден от 8.00:17.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 055-950-714

เว็บไซต์: www.finearts.go.th

Facebook: facebook.com/Si Satchanalai исторически парк


5. Уат Пхра Шри Раттана Махатхат

Уат Пхра Шри Раттана Махатхат Наричан още Wat Phra Prang, разположен извън стената на стария град Si Satchanalai, на около 30 километра на югоизток, в храма има важни исторически обекти, включително основния пранг, направен от латерит и измазан. Архитектурният стил е в ранния период на Аютая. Вътре в пагодата се появява ступа с формата на малка лотосова пъпка, сякаш е построена над нея. Той трябва да съдържа важни предмети за поклонение. Обадиха се селяните "Сърцето на Буда"

Адрес: 133 Moo 6, подрайон Si Satchanalai Област Si Satchanalai Сукотай

Работно време - затваряне: всеки ден от 8.30:16.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 055-950-714

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Wat Phra Sri Rattana Mahathat, Сукотай


6. Проект за биологично земеделие Летище Сукотай

проект за биологично земеделие Летище Сукотай Това е проект, който произтича от намерението да се създадат ползи за обществото. Следователно част от земята около летище Сукотай беше превърната в зелена зона. В рамките на площ от над 800 рай, разделена на няколко зони. дали е общност за мелница за ориз Ниви на баби и дядовци, смесени градински парцели и класни стаи на открито Всяка зона ще ни отведе да научим за биологичното земеделие и да изпитаме начина на самодостатъчност.

Адрес: 99 / 1-3 Moo 2 Khlong Krachong Subdistrict Област Саванхалок Сукотай

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.00:18.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 055-647-290

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/ проект за органично земеделие Летище Сукотай - Проект за биологично земеделие


7. Национален парк Рамхамхаенг

Национален парк Рамхамхаенг Или както го наричаме, Khao Luang се намира в района на Национален парк Ramkhamhaeng. Това е най-високият връх на провинция Сукотай, състоящ се от 4 върха, а именно върхът на Phra Khao Chedi. Планина Фра Мае Я, планина Фу Ка и планина Нарай На пешеходно разстояние има само 3.7 километра. Ще открия природата, която е красива и изобилна. Вижте великолепното облачно море Кой е тип блуждаещ, който обича да се разхожда, нека ви кажа, не го пропускайте.

Адрес: 124 Moo 2, подрайон Шри Кири Мат, област Хири Мат, провинция Сухотай

Работно време - затваряне: всеки ден от 8.00:16.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 098-883-9297

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/ Национален парк Рамхамхаенг - Национален парк Рамхамхаенг


8. Храмът Phiphat Mongkhon

Храмът Phiphat Mongkhon Това е един от важните храмове в провинция Сукотай. Известни в цялата страна и в чужбина. То е източник на будистки изследвания. и природни забележителности с преподобния отец Воракхун Прают Phra Ajarn Pipatmongkol Абат и декан на област Thung Saliam основава храма и са разработили постоянни обекти, които са класифицирани като уникални В този храм има много изящни изкуства в древен тайландски стил Lanna, като църквата Ruan Kaew, Lanna Viharn, Phra Pariyat Dharma Study Ground. Отдел Пали Дхарма, Развитие и практика на Дхарма включително златния образ на Буда Изкуство от периода Сукотай, което включва и създава звук Известен е заедно с храмовете и Сукотай.

Адрес: Tha Chum Soi 12, Thung Saliam Subdistrict Област Thung Saliam Сукотай

Работно време - затваряне: всеки ден от 8.00:17.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 055-659-164

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Wat Phiphat Mongkhon, Сукотай


9. Бан На Тон Чан

Бан На Тон Чан Това е общност, която е отворена за туристи да останат и да научат за начина на живот. В селото има туристически дейности, като ходене до слонския лагер. Център за грижи за бездомни слонове Вижте мебелите, които правят от пънове и паднали корени. Вижте производствената група, изработена от кокосови черупки. Гледайте местното тъкане Занаятчийско производство от местната мъдрост на Tawong разходка сред природата Вижте и опитайте сезонни овощни градини.

Адрес: 111 Moo 5, подрайон Ban Tuek, област Si Satchanalai Сукотай

Работно време - затваряне: всеки ден от 6.00:17.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 088-495-7738

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Ban Na Ton Chan Homestay Сукотай


10. Thung Thale Luang

Thung Thale Luang, природна забележителност и е мястото, където „Phra Phuttha Rattanasiri Sukhothai“, бронзов образ на Буда в покоряващата поза на Мара, изглежда красиво, е на повече от 700 години. „Остров с форма на сърце“, разположен в сърцето на Thung Thale Luang. Тя е родена от концепцията на проекта Monkey Cheek. за решаване на проблема с многократните наводнения и суша в района на Сукотай като стартира проект за изграждане на водоем използвайки открито море, което в миналото е било резервоар за вода Чрез драгиране на района и изкопаване на канал за отклоняване на вода за съхранение в района, за да могат хората да го използват. и е проектиран във формата на сърце

Адрес: 555 Village No. 5, Pak Khwae Subdistrict, Mueang Sukhothai District, Sukhothai Province 64000

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -


11. Пещерата Чао Рам

Tham Chao Ram или Tham Phra Ram В района на националния парк Si Satchanalai в звеното за защита на неловната зона Wang Takhian Национална гора Мей Мок - Мей Лампун На около 30 км от квартал Ban Dan Lan Hoi, тази пещера е дом на стотици хиляди прилепи. които ще излязат, за да се прехранват вечер, като летят в дълга опашка Това е красива и впечатляваща картина за зрителите.

Адрес: Moo 15, подрайон Уанг Нам Као, район Ban Dan Lan Hoi, провинция Sukhothai

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер: 061-276-6561

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Chao Ram Cave


12. Храм Phra Mae Ya

Храмът Phra Mae Ya е място за поклонение за хората в Сукотай. Съществува и вярата, че Phra Mae Ya ще помогне за отстраняването на неприятностите. когато някой е в беда ще ви отведе до светилището Phra Mae Ya за горното И често е успешен. Това светилище е мястото, където е заложен духът на крал Рамхамхаенг Велики. и образа на Phra Mae Ya Първоначално храмът Phra Mae Ya е бил заложен на хълма Phra Mae Ya. По-късно хората от провинция Сукотай бяха доведени да се включат в новия град. чрез изграждане на съд пред кметството

Адрес: Nikornkasem Road, Tani Subdistrict, Mueang Sukhothai District, Sukhothai 64120

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.00:17.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 0-5561-4304

Уебсайт: -

Facebook: -


13. Водопадът Rainbow

Водопадът Sai Rung се намира в националния парк Ramkhamhaeng. Това е известен и красив водопад, произхождащ от изворите около Khao Chedi. Станете поток, Khlong Phai Na, течащ от високата скала. докато стане мъгла и се роди много красива дъга Този водопад има общо 4 нива. Ако искате да видите напълно красотата на водопада, трябва да се качите на 4-ти етаж, на разстояние около 1.2 километра от звеното за защита на Националния парк.

Адрес: подрайон Ban Namphu, област Khiri Mat, провинция Sukhothai

Работно време - затваряне: всеки ден от 06.00:18.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -


14. Водопад Лам Клео

Водопад Лам Киау Намира се в националния парк Ramkhamhaeng. Това е средно голям водопад, чиято вода тече целогодишно, чиста вода, заобиколена от красиви природни условия от смесени широколистни и сухи вечнозелени гори, които се вмъкват периодично Има много големи скали. Атмосферата е тиха, сенчеста, хладна и осигурява уединение. Смята се, че това е друго интересно и интересно място за посещение в Сукотай.

Адрес: подрайон Na Choeng Khiri, област Khiri Mat, провинция Sukhothai

Работно време - затваряне: всеки ден от 07.00:17.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер : -

เว็บไซต์:

Facebook: -


15. Водопад Тат Дуан

Водопад Тат Дуан Намира се в националния парк Si Satchanalai. Това е един от по-малко известните водопади. Условията все още бяха изобилни и спокойни. в района на Национален парк Si Satchanalai Изисква разходка по природната пътека Подходящ за гасещи туристи Този водопад се характеризира с широк каменен двор и басейн в Huai Tha Phae. каскаден поток От скалата до дъното умее да плува подходящ за релакс

Адрес: подрайон Ban Kaeng, област Si Satchanalai Сукотай

Работно време - затваряне: всеки ден от 07.00:18.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -


16. Водопад Тад Дао

Водопадът Тад Дао се намира в областта. Национален парк Si Satchanalai Произхожда от Huai Mae Tha Phae и пада през скала висока около 50 м. Това е много красив голям водопад. Природата на водопада е разделена на 2 потока, вливащи се в басейна отдолу. по време на дъждовния сезон Мъглата на водопада ще се разнесе наоколо. и отразяваща слънчевата светлина, за да създаде красива дъга Този водопад се намира на около 4 километра от офиса на Националния парк.Трябва да вървите покрай рекичката. Състоянието на последната част е доста стръмно.

Адрес: подрайон Ban Kaeng, област Si Satchanalai Сукотай

Работно време - затваряне: всеки ден от 07.00:18.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -

Ето 16 места за посещение в Сукотай. които въведохме Позволете ми да ви кажа, че Сукотай е полезен не само за историята и древните места, но също така има характер на богатата гора. и начинът на живот в общността също Нека ви кажа, че отидох в провинция, която е много интересна за посещение.


Резервирайте евтин хотел в Сукотайแนะนำ
"атракции"