10 места за посещение в Лампанг, които не трябва да пропускате.Ако посетите града на конски впрягове, трябва да се регистрирате

Прочетете 6,024 XNUMX

Вземете град с конски впряг с 10 Lampang Travel 2021 Трябва да посетите, за да се регистрирате. много туристически атракции разнообразие от стилове Това е чар, който кара всички да бъдат очаровани и да искат да дойдат на това място.

Лампанг или градът на конски впрягове или Накхон Лампанг е друга провинция, която има културни и природни забележителности, които са очарователно красиви. Има и история за дълга стара история. Храмове в архитектурен стил Lanna Пешеходна улица, която пресича класически къщи. и чиста природа имат вкусна храна имат прост начин на живот Направете Лампанг уникален град като никой друг. В допълнение, атракциите на Lampang също имат много интересни атракции, включително планини, водопади, горещи извори и стари храмове, които са очарователни, което кара всички да искат да дойдат и да се отпуснат тук днес. Имаме 10 места за посещение в Лампанг, които да препоръчаме. Позволете ми да ви кажа, че когато посещавате Лампанг, не бива да го пропускате. Освен пътувания имаме и ние 10 квартири в Лампанг, много шик, добра атмосфера, спи добре през цялата нощ Нека и вашите приятели да следват, за да се регистрират.


1. Wat Phra That Lampang Luang

Wat Phra That Lampang Luang Свещен археологически обект, който е безценен за хората от провинция Лампанг. Вътре храмът се състои от стара архитектура и много сгради, които все още са красиви, като Phra That Chedi. Голяма чеди с комбинация от чеди в стил Лана и чеди в стил Ланка, арката на изображението на Буда, вътре в която се появява в сянката на реликвите и вихарна в обратна посока. където на жените е забранено да посещават и храма Нам Таем Древният храм на север и т.н., и този храм също събира различни антики. които са много трудни за намиране включително светилището "Phra Kaew Don Tao" (Phra Kaew Morakot), известният образ на Буда в Лампанг в позата за медитация. Това е изкуство в стил Lanna, издълбано със зелен нефрит.

Адрес: 271 район Лампанг Луанг, област Ко Ка, провинция Лампанг

Работно време - затваряне: всеки ден от 7.00:17.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Wat Phra That Lampang Luang, област Koh Kha, провинция Lampang


2. Wat Chaloem Phrakiat Phra Chom Klao Rachanuson

Chaloem Phrakiat Phra Chom Klao Rachanuson Temple първоначално наречен "Wat Phra Phutthabat Pu Pha Daeng" е храм сред планините с изглед към красивите 360-градусови гледки. На върха на планината има малко бяло чеди, наредено високо в небето. Освен това този храм е и мястото, където е запечатан отпечатъкът на Буда. Ако туристите имат възможност да дойдат в този храм, не пропускайте да дойдат да се поклонят и да се поклонят за просперитета на живота.

Адрес: село Thung Thong, село No 7, Jae Hom Mueang Nuea Rd., Подрайон Wichet Nakhon, област Jae Hom, провинция Lampang

Работно време - затваряне: всеки ден от 7.30:16.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 062-264-9928

Уебсайт: -

Facebook: Wat Chaloem Phrakiat Phra Chom Klao Rachanuson, провинция Lampang


3. Храмът Шри Чум

Wat Si Chum, стар храм в Лампанг с отличителна черта, проектирана в бирмански стил. и двете отчасти Phra That Chedi, Preah Vihear, Ubosot и арката на вратата са украсени с резбовани шарки от тикови панели на вратите. Има история, разказваща за историята на Буда чрез дейностите по стените вътре в храма. а вътре в златните реликви е и мястото, където са мощите на Буда който се почита на хората от провинция Лампанг

Адрес: 211 Thipwan Road, Wiang Nuea Subdistrict, Mueang Lampang District, Lampang

Работно време - затваряне: всеки ден от 06.00:18.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 054-223-769

Уебсайт: -

Facebook: -


4. Уат Селарат Папфатарам

Ват Селарат Папфатарам или известен като Храмът Лай Хин Луанг Това е важен древен храм на провинция Лампанг, който е на стотици години. с красива архитектура в стила на будизма Лана Украсени с красиви шарки по целия гръб, особено фронтонът и арката на вратата са тухли и мазилка, украсени с животни в истинския стил на изкуство Lanna. Във вътрешността на вихарна, освен главния образ на Буда, има и статуя на Phra Maha Kesara Panyo Phikkhu в естествен размер. който е изваян от собствената ви ръчна работа В допълнение, chedi на Wat Lai Hin е конструиран в стила на изкуството Lanna, който съдържа мощите на Буда. Що се отнася до бастуна в Rong Tham, той все още е изкуство на Lanna. Това ще рече, това е форма като голяма триъгълна дървена дъска и след това е шаблонно, за да я накара да плува в различни форми, като Нага, Хануман и модел на лоза.

Адрес: Moo 2, Koh Kha-Napong Road, район Lai Hin, област Ko Kha, провинция Lampang

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -


5. Национален парк Чае Сон

Национален парк Чае Сон Популярни места за посещение в Лампанг Има плодородна гора и източник на вододел. Притежава уникална природна красота. По-специално, в същия район има водопади и горещи извори. Притежава уникална природна красота. По-специално, в същия район има водопади и горещи извори. Това е друга атракция, която трябва да се види, когато посещавате Лампанг.

 

Адрес: подрайон Chae Son, област Mueang Pan, провинция Lampang

Работно време - затваряне: всеки ден от 8.00:17.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 089-851-3355

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/ Национален парк Chae Son - Национален парк Chae Son


6. Гад Конга

Kad Kong Ta е древен пазар на хората от Лампанг преди повече от сто години. Намира се на река Уанг Създаден е около 2420 г. (управлението на крал Рама V) като важен търговски център. Там живеят много етнически търговци, включително тайландци, бирманци, китайци и западняци, което води до културна интеграция. и ясно демонстрира конкретната архитектура на централните тайландски къщи, къщите Lanna, бирманските къщи, китайските къщи и френските меденки. Всяка събота и неделя продавачите ще предлагат продукти за продажба, независимо дали това са местни продукти, ръчно изработени продукти, местна храна. сувенирни продукти и др.

Адрес: Talad Kao Road, подрайон Suan Dok, област Mueang, провинция Lampang

Работно време - затваряне: събота - неделя 17.00 - 22.00

Телефонен номер: 083-154-5834

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/ ходеща улица, Кад Конг Та, Лампанг


7. Музей на керамиката Dhanabadee

Друго, което трябва да се види в Лампанг, е керамичният музей Дханабадее, произходът на първата купа с пиле в Лампанг. Разказва историята за създаването на първата керамична фабрика. и демонстрация на изработване на традиционни купи за пилета и купи за пилета. в съвременния юкт и много добре запознат с керамиката

Адрес: 32 Wat Chong Kham Rd., Подрайон Phrabat, област Mueang, провинция Lampang

Работно време - затваряне: Всеки ден 9.00 ч. - 16.30:XNUMX ч.

Телефонен номер: 061-273-3344, 054-821-558 вътр. 110, 103

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Museum Dhanabodi


8. Бан Понг Нак или 32-ият музей на военния кръг

Бан Понг Нак или музеят на 32-ия военен кръг е резиденция на крал Рама VII и крал Рама IX. Къщата е построена в класическа европейска архитектура. През гръцкия период, смесен с тайландска архитектура, това е 7-етажна дървена сграда с ниска платформа. Бан Понг Нак сега е дом на 9-ия военен окръжен музей, лагер Сурасак Монтри. В приземния етаж са изложени някои от оръжията, използвани по време на Втората световна война, а горният етаж симулира различни помещения като залата, симулиращи различни помещения като залата, функционалната стая, спалнята, стаята за стил и т.н. също стая за организиране на Шоу за картините на Pratu Pha и показва много древни фотографии, като например снимка на дамската рокля на Lanna през 2 г.

Адрес: В рамките на 32-ра кралска тайландска армия, лагер Surasak Montri, подрайон Pichai, област Mueang Lampang, провинция Lampang

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер: 0-5422-5941-3 външен 3318

Уебсайт: -

Facebook: -


9. Бан Сао Нак

Бан Сао Нак, древна къща от тиково дърво на възраст над 100 години Построен около 2438 г., древна къща от тиково дърво с бирмански и лански изкуства. Стълбовете са 116. Друга отличителна черта на Ban Sao Nak е неговата уникална архитектура Lanna. Около Бан Сао Нак има много торби с ориз Сао, които са на приблизително същата възраст като къщата. и голямо сарафийско дърво, което е по-старо от къщата за около 30 години, стилът и старостта на Бан Сао Нак Той отразява начина на живот, вкусовете и традициите на местните хора Лампанг.

Адрес: 86 Ratwattana Rd., Район Sub Tha Amo, провинция Lampang

Работно време - затваряне: Всеки ден 10.00:17.00 ч. - XNUMX:XNUMX ч.

Телефонен номер: 054-227-653, 086-910-7408

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Baan Sao Nak | Бан Сао Нак, Лампанг


10. Прегърнете овча ферма

Прегърни овцефермата Туристическа атракция в Лампанг, която се превърна в нова забележителност на Лампанг. Вътре в овцефермата ще откриете сладостта на овцете. Дейност по хранене на овце И има много красиви ъгли за снимки.Тук има и храна. сервират се напитки Можете също така да купите сувенири от фермата, като козметика за плацента. Продукти за грижа за кожата на черница продукти от овче мляко

Адрес: 349 Moo 2, подрайон Wang Prao, област Ko Kha, провинция Lampang

Работно време - затваряне: Всеки понеделник - петък от 8:30 до 19:00 ч. Събота - неделя от 8.30:19.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 083-945-5349

เว็บไซต์: www.hugyousheepfarm.com

Facebook: facebook.com/Hug You Hug You овцеферма

Ето 10 места за посещение в Лампанг. че когато посещавате Лампанг, не пропускайте Има много интересни атракции. Който обича да пътува по какъвто и да е начин, може да тръгне по стъпките да пътува заедно. Със сигурност ще бъдете пленени от очарованието на този конски град с карета.


Резервирайте евтини хотели в Lampang.แนะนำ
"атракции"