19 места за посещение в Phetchaburi, забавни пътувания с всички стилове

Прочетете 4,166 XNUMX

Да се ​​включва Атракции на Phetchaburi 2564 Не трябва да го пропускате! Ако мислите за места за посещение в близост до Банкок Повярвайте, че провинция Phetchaburi е дестинация за много хора. Тъй като Phetchaburi има много интересни и интересни места за посещение, включително красиви храмове, плажове, дворци и природни забележителности като мангрови гори, планини, а има и хубави кафенета. Има и красив кът за снимки. Счита се за провинция, която има всякакви туристически атракции, и днес Събрахме най-добрите места за посещение в Phetchaburi за приятели, които да следват, за да се регистрират. Ако пътувате, докато не се уморите и искате да ядете вкусна храна, ние я имаме. 10 ресторанта от Phetchaburi. Вкусно, задоволително, наистина страхотно. Заповядайте да вкусите вкусотията заедно.


1. Ча-ам плаж

Плажът Cha-am е само на 41 километра от град Phetchaburi. Това е красив плаж и е много известен в Phetchaburi В района на плажа има много ресторанти с морски дарове и места за настаняване на плажа. както и интересни занимания за туристите Отпуснете се, независимо дали карате колело по плажния път, бананови лодки, скутери и конна езда около плажа. Всяка сряда плажът Cha-Am ще провежда кампания за затваряне на чадърите на различни плажове, за да могат туристите да изпитат истинската природа на плажа Cha-Am.


2. Плаж Чао Самран

Плажът Чао Самран се намира в подрайон Хат Чао Самран. Област Mueang Phetchaburi Това е важно място за посещение на Петчабури от миналото до настоящето. Има широк пясъчен плаж, спокойна атмосфера, този плаж е туристическа атракция, която е хубаво да се отпуснете с настаняване. Наблизо има удобен магазин. умее да плува Наблизо има рибарско селище.


3. Плаж Пуек Тиан

Плажът Puek Tian, ​​разположен в Tambon Puek Tian, ​​Amphoe Tha Yang, е плаж с бял пясък, красива, спокойна атмосфера. и има отлична среда Подходящ за излизане на почивка Акцентът на това място са статуите на морските пеперуди, Phra Aphai Mani, Sinsamut и русалките, които са като копия на сцени от епизод на тази литература. В допълнение, плажната зона разполага с места за настаняване, магазини, ресторанти и много съоръжения за обслужване.


4. Као Уанг

Друга важна туристическа атракция, която се счита за символ на Phetchaburi, е Khao Wang или Phra Nakhon Khiri исторически парк, който има пагода и изчистена бяла сграда. Това е древно древно място на Phetchaburi. Разположен на 92-метров хълм, интересните неща на Као Уанг са кралските резиденции, дворци, храмове и много сгради, повечето от които западна архитектура в неокласически стил, смесена с китайска архитектура. Разположен е на върха на 3 големи хълма заедно.


5. Пещера Као Луанг

Пещерата Као Луанг се намира на върха на Као Луанг. Това е най-голямата и най-важна пещера в Mueang Phet. Вътре в пещерата е записано важно изображение на Буда. Акцентът на нашето посещение в Tham Khao Luang е да видим как слънчевата светлина свети от комина на тавана. Пещерата се спуска на земята отдолу, сякаш има прожектор, който свети надолу, прекрасна и много красива гледка. Времето, когато светлината ще свети най-много, е около 9.30 -10.30 часа.


6. Дворецът Бан Гън или двореца Бан Гън

Изживейте изящната красота на Дворецът Бан Гън Построен през управлението на крал Чулалонгкорн (Рама 5), с желанието да се построи дворец в европейски стил. да се използва като хан по време на дъждовния сезон Това е голяма двуетажна сграда с различни стаи за разходка както на горния, така и на долния етаж, като чакалнята, централната зала, трапезарията, машинното отделение, машинното отделение. Голямата спалня и т.н., всяка стая е просто декорирана. но скрити с истории и красота дори парапета на стълбите, изграден в двойна спирала което е бароков стил на изкуството


7. Phra That Chimphli Phra Sethi Nawakoti, Wat Khoi

Религиозно място, където високото изкуство на занаятчиите от Mueang Phet или известно като занаятчиите от десет моу е будистко изкуство. единственият в света Архитектурата на Phrathat Chimplee Изглежда различно и уникално. Това е квадратна сграда, която прилича на талисман, с който са изпълнени стените на сградата. със специални знаци Има изображения на Буда в 4 посоки, а на последния етаж се намират мощите на Буда.


8. Уат Махатхат Воравиан

Това е важен храм в историята на изкуството и археологията. Има важни археологически обекти, а именно Phra Prang 5, бели върхове, които са уникално красиви. и живее в Петчабури дълго време Вътре в Phra Viharn Luang има красиви стенописи. и е залегнал важен образ на Буда, Светият баща на Ват Махатхат.


9. Wat Koh Kaew Suttharam

Храмът Koh Kaew Suttharam известен още като островния храм Намира се в Tambon Tha Rap Област Mueang Phetchaburi В островните храмове има много древни паметници като крематориумът на храма Кох, Вихарн, трите камери, параклисът.Отличават се древните, красиви и най-ценни стенописи във Фетчабури.


10. Уат Яй Суванарам

Wat Yai Suwannaram или Wat Yai, третокласен кралски манастир от типа Worawihan Това е стар и много важен храм на провинция Phetchaburi. Построен през периода Аютая Това е красиво, особено стенописите в църквата, изобразяващи Thep Chum Chum в изкуството на Аютая. Майсторството на Muang Phet


11. Laem Phak Bia Mangrove Forest Study Path

Проектът Laem Phak Bia Royal Initiative се намира в квартал Ban Laem. Класифициран е като туристическа атракция в Phetchaburi, която е получила голямо внимание от туристите. Може да посети и да научи за екосистеми, богати мангрови гори. Това е и едно от най-важните и редки места за наблюдение на птици в страната. по двете страни на пътеката за изучаване на пътеката мангрова природа Посетителите могат да използват дървения мост, който е дълъг около 850 метра, и да се разходят из природата, докато стигнат до устието.


12. Дворецът Maruekhathaiyawan

Дворецът Maruekhathaiyawan Класическа атракция Това е една от важните туристически атракции на Phetchaburi. Построена по времето на крал Рама VI, разположена в подрайон Хуай Сай Нуеа, окръг Ча-Ам, е модерна тайландска къща в добра атмосфера. сложна архитектура Ще гледа към широк ъгъл или тесен ъгъл Всички те показват различна гледна точка, цветова схема, структура и всеки елемент, който привлича вниманието. Трябва да направите снимка и да я съхранявате в една галерия. който някога е преживявал красотата на това място


13. Язовир Каенг Крачан

Язовир Kaeng Krachan Reservoir се намира в Национален парк Kaeng Krachan и е голямо сладководно езеро. Подходящ за пътуване в свободното време подходящ за релакс къмпинг Има много дейности, като риболов, гледане на пеперуди.Най-популярното занимание е вземането на лодка с дълга опашка. можете да видите пейзажа около язовир Каенг Крачан особено вечер, което е По време на залеза атмосферата е много красива.


14. Khao Phanoen Thung

Khao Phanoen Thung Намира се в националния парк Kaeng Krachan. Това е най-високият връх на националния парк Kaeng Krachan. Разположен на 50 километра от офиса в парка, Khao Phanoen Thung е планина на около 1,207 XNUMX м. Надморска височина. Това е много красиво място за разглеждане на морето от мъгла. Важното е, че можете да отидете да видите морето на мъглата и през цялата година.


15. Проект за кралска инициатива Chang Hua Mun

Проектът Чан Хуа Мун, разположен в област Та Янг, е роден от грижите на Негово Величество Краля. които Негово Височество има за фермерите, за да развиват и насърчават селскостопанската кариера Успейте и можете да поддържате себе си и семейството си Част от този проект беше даден на селяните. Широката общественост, студенти, студенти идват да учат и работят като семейство или група. като имате кола, която да ви преведе из фермата с лектор във всяка точка Отворен за гледане от 08.30:18 ч. До 00:XNUMX ч.


16. Камилска република

Посетете Phetchaburi в шикозен стил, който е едновременно зоологическа градина и увеселителен парк в марокански стил. В зоологическата зона можете да се запознаете отблизо с много различни животни, включително камили, фламинго, седемцветни чинки. Nsun Conure папагал Patagonian Mara и др. В увеселителния парк има множество забавни разходки, включително Eagle Zipline, Flying Macaw, Drop Twist и др. Освен това има и сгради. и стени Проектиран е и в марокански стил. Счита се за шикозен фото кът. не е за изпускане


17. Сто години кафене

Стогодишно домашно кафе Намира се в област Mueang Phetchaburi В непосредствена близост до пътя, входящ за Банкок Кафене, декорирано в античен стил, винтидж стил. Интериорът на магазина е украсен с древни антики, които трудно се намират. Магазинът е двуетажна антична дървена къща, на около 2 години. На приземния етаж е кафене, в което се продават храни и напитки, докато на втория етаж има кът за сядане. включително старото хранилище


18. Натаком кафе

ориз поле изглед кафене Намира се в средата на обширните оризови полета В средата на оризовите полета има дълъг дървен мост. Хижа до оризовите полета, за да можете да седнете и да се отпуснете. Освен че има гледка към зелени оризови полета Има и палмово дърво, уникално дърво от Phetchaburi, като фон за фотографиране на бели чапли, които могат да се видят навсякъде в оризовите полета. Станете очарованието на кафене в средата на полето в стил Петчабури.


19. Има кафене

Кафене на река Phetchaburi който е декориран в модерен стил, съчетан с класиката на стария град Phetchaburi в комфортна обстановка Вземете хладния бриз край водата засенчени от дървета Има зони за сядане както в климатизираната стая, така и в крайбрежната зона. и в средата на малка градина Менюто тук има само напитки и десерти, като чай, кафе, сладкиши и пекарни, които имат много добър вкус.

Как се справяте с всичките 19 места за посещение в Phetchaburi, които сме събрали? Наистина е страхотно и има всеки стил. който има малко време или някой, който търси място за посещение близо до Банкок Нека ви кажа, че ако дойдете да посетите Phetchaburi, той е много отзивчив.


Резервирайте евтини квартири в Phetchaburi.แนะนำ
"атракции"