16 места за посещение в Chanthaburi До какъв вид пътуване бихте искали да пътувате? Налични са водопади, морета, планини !!

Прочетете 65,844 XNUMX

актуализиране Забележителности на Chanthaburi 2564 с разнообразни стилове на пътуване, включително водопади, морета, планини и исторически туризъм Може да пътува целогодишно

Chanthaburi, вторичен град, който е недалеч от Банкок, може да пътува целогодишно. Тук има изобилие от природни ресурси. И има много интересни атракции. и двете исторически забележителности Природни паркове, овощни градини, планини, морета и водопади, както и важни забележителности. че всеки, който посети град Чан Трябва да посетите, за да се регистрирате Позволете ми да ви кажа, че всяко място е много интересно за посещение днес. Не пропускайте да актуализирате забележителностите на Chanthaburi 2563 за приятели, които да следват. Имаме също 9 настаняване в Chanthaburi 2564, морската зона и бреговата зона และ 9 Ресторант Chanthaburi разнообразие от вкусни менюта Това ви прави толкова пристрастени, че трябва да се върнете отново Да се ​​оставим и един от друг. Но къде има какво да следваме?

1. Гледна точка на Ноен Танг Фая

Гледна точка на Ноен Танг Фая Това е известна гледна точка на Чантабури. Намира се на склона на морето в близост до плажа Khung Wiman и устието на Kung Kraben. Има красиви гледки. На върха на хълма можете да видите морето на почти 360 градуса.Има път, който се извива покрай плажа, водещ до плажа Khung Wiman. Заливът Хунг Крабен, необятната простор и Лаем Садет от отсрещната страна в устието на залива По време на залеза той ще контрастира с красивото море. Всеки, който посети Chanthaburi Не го пропускайте. Спрете да направите снимки.

Адрес: Ban Tha Klang, Moo 7, Chalerm Burapha Chonlathit Road, Subramly Sanam Chai, област Na Yai Am, провинция Chanthaburi

Работно време - затваряне: всеки ден, през цялото време

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -

2. Плаж Чао Лао

Плажът Чао Лао е плаж, който не бива да се пропуска, когато посещавате Чантабури. Защото има красиво море, чиста вода и тиха и спокойна атмосфера. Туристите са популярни да седят и да се наслаждават на пейзажа и да се отпуснат от стреса. Разходете се сред хладния бриз сред сенчестите под големите и малки кокосови дървета, които се нареждат на плажа. Има и още една чудесна характеристика - ресторантите с морски дарове, които се нареждат на плажа. с използване на пресни съставки, за да готвите до насита на достъпна цена Независимо дали става въпрос за скариди, раци, калмари или лаврак и т.н.

Адрес: Chalerm Burapha Chonlathit Road, подрайон Khlong Khut, област Tha Mai, провинция Chanthaburi

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: -

3. Национален парк Namtok Phlio

Това е парк, който се състои от пълна гора. Времето е хладно през цялата година. с площ от 134.50 квадратни километра Този национален парк има Namtok Phlio като акцент в парка. което е голям водопад с естествена красота Целогодишно има водопади. Състои се от два потока, единият протичащ през скалистата ниша. другият низ е по-малък. Но изпуснати от 2-метрова скала, двата потока се стичаха заедно в басейн с много чиста вода. Можете да видите земята, която е предимно скала и пясък, на дълбочина повече от 20 метра в района на водопада и канала. Има много видове риби, големи и малки. Той е очарован от стадата риби за тези, които отиват на почивка. особено рибен антимон

Адрес: Национален парк водопад Namtok, подрайон Phlio, област Laem Sing, провинция Chanthaburi

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.30:16.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 039-434-528

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/ Национален парк Намток Флио - Национален парк Намток Флио

4. Затвор за пилешки тор

Затворът за пилешки тор е историческо място. която е построена през 2436 г. (R.E. 112) по време на спор между Тайланд и Франция А френските военни са построили затвор за пилешки тор, за да задържат тайландците, които се противопоставят на суперсили. Построена е като квадратна кула, дълга 4.40 метра и широка 7 метра и висока XNUMX метра, с два реда отвори за въздух, ефирен покрив. защото горният етаж се използва за отглеждане на пилета, които През цялото време главите на затворниците бяха взети в тях. Входът беше ниска врата на талията, в която трябваше да се пропълзи.

Адрес: с. № 1, район Pak Nam Laem Sing Област Лаем Синг Провинция Чантабури

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.30:16.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 038-664-585

Уебсайт: -

Facebook: -

5. Червена сграда

Tuk Daeng се намира в близост до затвора за пилешки тор. Построен е през 2436 г. със затвор за пилешки тор. Това е учебен център за историята на провинция Чантабури. Горчивата история на тайландците е, че Chanthaburi е бил под френско управление в продължение на 11 г. Това място има дълга история. преди да дойде в Чантабури И бидейки тайландци днес, нашите предци трябваше да търгуват за кръв, земя и имущество.

Адрес: район Pak Nam Laem Sing, район Laem Sing, провинция Chanthaburi

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.00:16.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 039-330-180, 039-330-103

Уебсайт: -

Facebook: -

 

6. Църква на Дева Мария от Непорочното зачатие

Църквата на Непорочното зачатие на Дева Мария е църква с река Чантабури, която тече през предната част.Тя църква има 300-годишна история на строителство, украсена както отвътре, така и отвън с красиво старо изкуство. ценни от гледна точка на изкуството красота А антиките (Antiques) се състоят от витражни изображения, известни като Stain Glass, изобразяващи няколко светци, прикрепени към зоната над олтара. и над прозореца както от дясната, така и от лявата страна на мястото за поклонение Тези витражи са на 100 години, но цветовете им все още са изключителни. Не изтрива по никакъв начин. Това е безценна красота.

Адрес: 110 Moo 5, Santisuk Rd., Подрайон Chanthanimit, област Mueang, провинция Chanthaburi

Работно време - затваряне: всеки ден от 09.00:17.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 039-311-578

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/ Катедралата на Непорочното зачатие, Чантабури

7. Общност на крайбрежния район Chanthaboon в стария град Chanthaburi

Общност на крайбрежната част на Chanthaboon Това е стара общност, разположена от Tha Luang Road към Sukhaphiban Road. от двете страни на реката Разстоянието е около 1 километър.Първоначално тази общност се наричаше Бан Лум, която е формирана от китайски и виетнамски имигранти, които са се заселили от ранния период на Ратанакосин. По-късно се развива в икономическия и търговски център на Чантабури. По време на управлението на крал Чулалонгкорн, Рама V, той е бил известен като стария град, който преди е бил много проспериращ. Ако се докоснете до него, ще усетите начина на живот на хората от миналото от нещата, които все още са запазени, и интересната храна, която не се различава в стила на градските хора.

Адрес: Sukhaphiban Road, Wat Mai Subdistrict, Mueang Chanthaburi District, Chanthaburi Province

Работно време - затваряне: всеки ден, през цялото време

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Chanthaboon Waterfront Community Chanthaboon Waterfront

8. Кралски център за развитие на залива Khung Kraben

Кралски център за развитие на залива Khung Kraben Bay Това е туристическа атракция и учебен център на живата природа. е създадена по кралската инициатива Крал Рама IX да обмисли подходящи области за разработване на проекти за кариерно развитие на рибарството и селското стопанство в крайбрежните зони докато не се роди този център с изобилието от растения и животни и двете сухоземни животни Следователно Центърът за развитие на залива Khung Kraben Това е много очарователно място. Подходящо е да се използва като изследване на природата. под формата на жив музей на природата както и като развлекателна атракция под формата на екологични удостоверете, ако вече сте го направили определено не е разочарован

Адрес: 31 Moo 4, подрайон Khlong Khut, област Tha Mai, провинция Chanthaburi

Работно време - затваряне: всеки ден от 8.30:16.30 до XNUMX:XNUMX часа.

เบอร์โทร : 039-433-216, 039-433-217, 039-433-218

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Khung Kraben Bay Royal Development Study Center

9. Аквариум в чест на XNUMX-тата годишнина от рождението на Негово Величество Краля, Chanthaburi

Аквариум Той е част от проекта за изследователски център за развитие на залива Khung Kraben. В резултат на кралската инициатива има Министерство на рибарството. Нещото, което привлече най-голямо внимание на тези, които посещават аквариума, е тунелната част на аквариума. Изработен от прозрачен акрил, дебел 60 мм, извит в къс тунел от около 10 метра, с естествена светлина, която прониква отгоре. Тази област ще види различни риби. плуване в непосредствена близост включително над главите ни което дава усещане за близост като да си под вода Риба в този акрилен тунел Повечето от тях са големи риби. и хрущялни риби като групер, цихлида, скат, леопардова акула, жаба и други редки риби.

Адрес: Село № 7, подрайон Khlong Khut, област Tha Mai, провинция Chanthaburi

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.30:16.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 039-433216-8

Уебсайт: -

Facebook: -

10. Храм Сомдедж Прачао Таксин

Намира се пред лагер Таксин Област Mueang Chanthaburi Този храм е уникален. С архитектурата на светилището покривът е построен така, че да наподобява Мала на цар Таксин. Вътре е закрепена статуята на цар Таксин Велики.Има и паметник на цар Таксин Велики, разположен пред лагера.

Адрес: 100 Tha Luang, Tha Luang Road, Wat Mai Subdistrict, Mueang Chanthaburi District, Chanthaburi

Работно време - затваряне: всеки ден от 06.00:20.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер : -

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Somdej Phrachao Taksin the Great Shrine Chanthaburi

11. Лаем Синг Бийч

Около плажа Лаем Синг Сенчесто с борови дървета по плажа. Има места за отдих и сергии за храна са наредени по протежение на плажа. На разположение на туристите са услугите за настаняване. От плажа се гледа остров Чула. и Као Лаем Синг отпред А в района на плажа Лаем Синг има лодки под наем, за да се гмуркате, за да посетите остров Чула, остров Ном Сао.

Адрес: Tambon Pak Nam Laem Sing, Amphoe Laem Sing, Chanthaburi

Работно време - затваряне: всеки ден, през цялото време

Телефонен номер: 038-655-420

Уебсайт: -

Facebook: -

12. Синя църква Ват Пак Нам Хем Ну

Ват Пак Нам Хаем Ну Красив храм, украсен със синя керамика навсякъде. Намира се на моста Pak Nam Khaem Nu. в област Tha Mai За историята на тази църква защото старата църква започна да се влошава още повече Тъй като храмът е до морето, което кара структурата да се разпада чак до покрива. Следователно старата църква е разрушена. и изграждане на нова църква Готови да намерим начин да предотвратим бързото влошаване на новата църква. Затова имаше идея да се използва керамика за покриване на циментовия слой на храма, за да се предотврати солената вода. и използвайте син модел, за да контрастирате с бялото според цвета на порцелана в древността

Адрес: Tambon Takad Ngao, Amphoe Tha Mai, Chanthaburi

Работно време - затваряне: всеки ден от 05.00:20.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 080-942-4915

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/Wat Pak Nam Khaem Nu

13. Оазис Морски свят

Oasis Sea World е място за размножаване на делфини. и шоуто на 2 тайландски вида делфини, тоест делфинът или розовият делфин. и делфини от морски свине или делфини Irrawaddy И освен шоуто на делфините, след това и оазисът Sea World е отворен и за туристите да плуват с делфини. месо по кожата всички заедно Може да се нарече друго впечатление. е друг спомен, който е веднъж в живота

Адрес: район Pak Nam Laem Sing, район Laem Sing, провинция Chanthaburi

Работно време - затваряне: всеки ден

Телефонен номер: 039-499-222

เว็บไซต์: www.thaioasisseaworld.com

Facebook: facebook.com/ Oasis Sea World

14. Национален парк Khao Sib Ha Chan

Национален парк Као Сип Ха Чан Има площ от приблизително 75,000 120 rai или XNUMX квадратни километра. Той обхваща района на националната резервирана гора Па Кхун Сон, подрайон Кхун Сонг, област Каенг Ханг Маео. Провинция Чантабури Той има изключителни характеристики, които са привлекателни за пътуване, релаксиращи и много интересни за разходка и изучаване на природата. Тъй като в равнините има вечнозелени гори или низините са много пълни. причинявайки много красиви водопади Има и красиви гледки.

Адрес: Ban Pong Ket, район Khun Song, район Kaeng Hang Maeo, провинция Chanthaburi

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.00:17.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 089-516-1755

Уебсайт: -

Facebook: facebook.com/национални паркове петнадесет етажа

15. Бан Хуа Лаем Чеди

Бан Хуа Лаем Чеди Намира се в близост до пристанището на Ban Hua Laem Fisherman's Wharf. В средата на морето има дълъг дървен мост. Разстоянието е около 50 метра, можете да се разходите, за да видите атмосферата на общността Ban Hua Laem. Вземете хладния морски бриз Акцентът на това място е старата бяла пагода, стояща на скала насред морето, която е на повече от 200 години и е свещен обект, който държи сърцата на рибарите. Това е туристическа дестинация, която не бива да се пропуска.

Адрес: Ban Hua Laem, село № 7, подрайон Sanam Chai, област Na Yai Am, провинция Chanthaburi

Работно време - затваряне: всеки ден от 06.00:18.00 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 039-417-254

Уебсайт: -

Facebook: -

16. Розов каменен двор

Pink Stone Lan е нова туристическа атракция. Намира се в рамките на неловната зона Kung Kraben. Провинция Чантабури Може да ходи през деня, ще види розов лилаво-кафяв каменен двор, отворен за туристи и обществеността да посещават и изучават пешеходната пътека сред природата, на разстояние 1000 метра, използвайки време за ходене от 1 час и 30 минути, когато розова каменна дворна точка, можете да видите красивите околни острови.

Адрес: No 31 Moo 4, подрайон Khlong Khut, област Tha Mai, провинция Chanthaburi

Работно време - затваряне: всеки ден от 08.30:16.30 до XNUMX:XNUMX часа.

Телефонен номер: 063-165-2486, 039-369-216

Уебсайт: -

Facebook: -

Как си?Що се отнася до туристическите атракции в Chanthaburi 2563, които ние предлагаме, за да се актуализираме, и двете са красиви и много приятни за посещение. Всеки, който търси място за посещение близо до Банкок, вземете списък и следвайте, за да се регистрирате.แนะนำ
"атракции"